Energieloket Salland breidt uit met gratis telefonisch advies

Interessant? Deel het artikel

energieloket vakmannen loket

Energieloket Salland gaat haar diensten in de gemeente Raalte uitbreiden met telefonische adviezen op gebied van energie besparen en energie opwekken. Huiseigenaren in Raalte en Olst-Wijhe konden al bij het loket terecht voor een energiescan aan huis. Dat kan in Raalte nog steeds gratis, in Olst-Wijhe betaal je voor de scan.

De extra service in Raalte werkt heel eenvoudig: als je een vraag hebt op gebied van energie besparen of opwekken neem je contact op met Energieloket Salland. Daar wordt de vraag doorgezet naar een energievakman.

De vragen kunnen in brede zin gaan over het verduurzamen van de woning. Over energie besparen door te isoleren, vervanging van installaties zoals een verwarmingsketel, apparaten of lampen, noem maar op. Direct gekoppeld aan isoleren zijn vragen over een goede ventilatie. En dan kun je natuurlijk ook vragen stellen over het zelf opwekken van elektriciteit, met zonnepanelen op je eigen dak, met meerderen in de straat of bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een coöperatie bij jou in de buurt. Ook kun je antwoord krijgen op vragen over subsidiemogelijkheden.

Raalte heeft 400 gratis adviezen tot anderhalf uur per stuk tot hun beschikking. De actie loopt tot en met maart 2021 of zo veel eerder de 400 adviezen verstrekt zijn. Voor mensen die al een energiescan hebben laten doen is het telefonische advies niet gratis.

Deze actie is niet opgezet in verband met corona, maar ze is wel een goed alternatief voor de energiescans waarbij de energievakman aan huis komt. Die service voor huiseigenaren bestaat ook nog. Je kunt een gratis scan aanvragen, maar de uitvoering ervan wordt na de coronacrisis gedaan.

Voor een scan moet je eerst een checklist invullen. Die vind je hier: https://duurzaaminsalland.nl/checklist-voor-gratis-energieadvies/

Vragen voor een advies of een scan?
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *