Energiecoöperaties ondersteund met overheidsgeld

Interessant? Deel het artikel

zonnepanelen kleine bedrijven

De opvolger van de Postcoderoos doet het goed. Er is al voor 70 miljoen aan nieuwe subsidie aangevraagd bij RVO, de overheidsdienst die de subsidie verdeelt.

De Postcoderoos maakte het mogelijk dat je binnen een postcodegebied mee kon doen met een zonnepanelenproject zonder dat je daar zelf panelen voor op je dak moest hebben. De nieuwe regeling is breder van opzet en zegt dat je kunt meedoen in een energiecoöperatie via aandelen. Je investeert dan mede, maar deelt ook mee in de opbrengst.

Energiecoöperaties kunnen hun aanvragen voor de nieuwe subsidie met onder meer zonnepanelen en windmolens indienen via RVO.nl. Verdeling gaat op volgorde van binnenkomst. Tot 2026 herhaalt de regeling zich ieder jaar.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.