Energie besparen bij jouw sportclub? De overheid betaalt mee!

Interessant? Deel het artikel

SV Raalte
SV Raalte is al volop bezig met duurzame energie

Een nieuw jaar, dus goede voornemens! Ook voor jouw sportclub. De overheid vergoedt een derde van de kosten voor aanschaf van energiebesparende maatregelen als zonnepanelen, zonnecollectoren en LED-licht.

De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) stopt er mee. De nieuwe regeling heeft 87 miljoen in kas. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Maar je kunt pas vanaf 2 januari een formulier verwachten met hoe je de aanvraag moet doen. Die verschijnt op DUS-I.

Een sportclub mag meerdere keren per jaar een aanvraag doen, iedere keer minimaal 5.000 euro, in totaal niet meer dan 2,5 miljoen euro per kalenderjaar. Die aanvraag kan ook gaan over sowieso verbouwen of aanschaf van materiaal (20% vergoed). Er is een aanvullende subsidie van 15 procent van de kosten van maatregelen voor het opwekken van duurzame energie, energiebesparing en toegankelijkheid. Zowel zonnepanelen, zonnecollectoren, warmtepompen als LED-verlichting komen daarmee in aanmerking voor 35 procent subsidie.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *