Enegietip: Zet je Cv-ketel op 60 graden

Interessant? Deel het artikel

cv ketel 60 zestig

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden. Meer dan 60 graden heb je ook niet nodig. Dat is warm genoeg voor de verwarming én warm genoeg tegen bacteriën.

Door de cv-ketel – het verwarmingswater, niet het drinkwater – naar 60 graden terug te brengen, is tot wel 60 euro per jaar te besparen! Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. Op de website www.zetmop60.nl staat voor iedere cv-ketel een korte instructievideo, zodat je het makkelijk zelf kan doen. Doe je dit liever niet zelf, vraag dan de installateur dit tijdens de onderhoudsbeurt voor je te doen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *