Endona onderzoekt energieflexibiliteit van huishoudens

Ga jij flexibel om met je energie? Of juist helemaal niet? Doe mee met een onderzoek van Endona en kom er achter. Hoe flexibeler we in ons gebruik zijn, hoe beter we de energiebehoefte kunnen spreiden.

Interessant? Deel het artikel

LogoEndona
Door Endona
Samen met Enexis en TNO zoekt Endona deelnemers voor onderzoek naar energieflexibiliteit van huishoudens. We staan met elkaar voor grote uitdagingen om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen. Door flexibeler met energieverbruik om te gaan, bijvoorbeeld duurzame energie direct gebruiken of tijdelijk opslaan om te gebruiken als er minder elektriciteit beschikbaar is, kunnen we een deel van de problemen voorkomen.

Het op grote schaal flexibiliseren van ons elektriciteitsgebruik kan alleen slagen wanneer consumenten en bedrijven bereid zijn mee te doen. GO-e (een landelijk onderzoeksproject van TNO) onderzoekt in samenwerking met het Wattflex project van Endona welke prikkels consumenten en bedrijven nodig hebben om flexibiliteit te bieden aan de netbeheerder. De Energie Coöperatie Loenen neemt ook deel in dit project en roept inwoners van Loenen op mee te doen.

Meedoen kan via een interview, vragen via een app of allebei 

Om deel te nemen heeft u geen verstand nodig van energie of energieproducten en -diensten, maar het mag wel. U hoeft ook niets te weten over bijvoorbeeld zonnepanelen, elektrische auto’s, warmtepompen of batterijen en u hoeft deze ook niet te hebben, maar het mag wel.

Deelnemers dienen rekening te houden met een interview van 1,5 uur. Je kunt ook deelnemen via een app op je mobieltje dat kost je een week lang vijf minuten per dag. Je ontvangt voor je deelname een kleine vergoeding.

Ik wil meedoen! 

Wil je meer weten over het onderzoek of je aanmelden om mee te doen ga dan naar: https://survey.tno.nl/kqxbhzydch?l=nl

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.