Elektrische auto nóg beter voor milieu dan al gedacht

Interessant? Deel het artikel

laadpaal elektrisch rijden

Wat nieuw is krijgt weerstand. De elektrische auto kan daarover meepraten. Die accu is helemaal niet milieuvriendelijk. Je kunt er maar kleine stukjes mee rijden. En dat hij geen geluid maakt: wat gevaarlijk… Van al die onrust is allemaal niks waar toont de universiteit van Leiden aan.

De productie van de batterij is veel schoner dan je in de media meestal leest. Je rijdt op een accu met gemak 300 kilometer (alleen op vakantie rij je wellicht verder) en je kunt opladen tijdens je afspraak. Dat de auto geen lawaai maakt, daar hoor je niemand meer over. En nu sijpelt ook langzaam maar zeker door dat een elektrische auto veel langer mee gaat.

Al die gegevens waren eigenlijk al wel bekend, maar op de een of andere manier haalden ze de media niet. Waarschijnlijk dat daar ook weerstand zit? Maar nu is er dan toch een rapport dat het wel geschopt heeft tot het nieuws: De productie van de batterij leidt tot veel minder CO2-uitstoot dan altijd gezegd werd. En de auto gaat veel langer mee, simpelweg omdat de motor veel minder te lijden heeft.

Klik hier om meer te lezen over het onderzoek.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.