Elektrisch rijden met groene energie van eigen stroom

Interessant? Deel het artikel

elektrisch rijden

Elektrisch rijden is de toekomst en draagt bij aan een schonere lucht en minder geluidsoverlast in de steden. Om dichter bij het doel van emissievrije mobiliteit te komen hebben Allego, Pure Energie en Deventer Energie Coöperatie deze zomer de handen ineen geslagen om in de gemeente Deventer 38 laadpalen te plaatsen die voorzien worden van lokaal opgewekte groene stroom.

Lokaal opgewekte groene energie van Windpark Kloosterlanden

De laadpalen nemen de stroom af van Windpark Kloosterlanden in Deventer. Het windpark is een samenwerking tussen Pure Energie en de Deventer Energie Coöperatie. De 2 lokale windmolens wekken jaarlijks zo’n 8,4 miljoen kilowattuur groene stroom op en dat is genoeg voor 3400 huishoudens. “Op al onze laadpunten in ons netwerk verstrekt Allego groene stoom. We zijn daar als CPO (Charge Point Operator) of laadpaal exploitant bijzonder trots op. De combinatie van elektrisch rijden met groene stroom is de manier vandaag de dag om de milieu impact van wegtransport op de grootst mogelijke manier te reduceren. We blijven ons samen met onze partners graag in zetten voor die toekomst.’’ stelt Harold Langenberg, Managing Director Benelux voor Allego.

In onderstaand kaartje kun je zien welke laadpalen in Deventer van groene stroom van Pure Energie voorzien worden:

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.