Eerste stap in vergunningverlening zonneveld Daslever Wijhe 

Het college van B&W van Olst-Wijhe wil graag een beslissing nemen over het plan om een zonneveld aan te leggen aan de Daslever in Wijhe. Het college heeft de bevoegdheid om dit te besluiten en gaat de gemeenteraad vragen of zij kan instemmen met de ontwerpvergunning voor het zonneveld Daslever. Dit wordt een ‘ontwerp-verklaring van geen bedenkingen’ genoemd.  

Interessant? Deel het artikel

Gemeente Olst Wijhe 221202 gemeentehuis

In 2020 heeft de gemeente Olst-Wijhe beleid gemaakt voor de overgang naar duurzame energie op lokaal niveau en op Olst-Wijhese schaal. Heel veel inwoners hebben toen meegepraat en input gegeven. Hierdoor werd helder en duidelijk onder welke voorwaarden zonnevelden in Olst-Wijhe worden toegestaan. Met deze voorwaarden zijn initiatiefnemers van zonnevelden aan de gang gegaan. Ook hiervoor is een proces opgezet om de mensen in de omgeving zo goed mogelijk te betrekken. Hier is door verschillende mensen veel tijd en aandacht aan besteed. Voor zonneveld Daslever ligt er nu een concreet plan en is de omgevingsvergunning daadwerkelijk aangevraagd door Duurzaam Daslever B.V. 

 

Beeldvormende raadsvergadering op 25 september

De gemeenteraad praat op 25 september beeldvormend over het plan, het proces en de ‘ontwerp-verklaring van geen bedenkingen’. Daarna volgen nog een oordeelsvormende en besluitvormende raadsvergadering. De raadsvergaderingen zijn openbaar.

Als de raad uiteindelijk akkoord gaat legt het college de ontwerp-vergunning zes weken ter inzage. In deze periode kunnen mensen een zienswijze indienen. Deze zienswijzen worden beoordeeld en kunnen leiden tot wijzigingen in het plan. Uiteindelijk stelt het college het definitieve plan vast en geeft daarmee de vergunning af voor de bouw en ontwikkeling van het zonneveld.

 

Website gemeente Olst- Wijhe

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.