Eerste inloopbijeenkomst herinrichting Zwolseweg en Dorpsstraat in Heino

De Zwolseweg en Dorpsstraat in Heino krijgen een flinke opknapbeurt. Dat is hard nodig, want beide straten zijn aan onderhoud toe. Opgaven op het gebied van verkeer, wegen, groen en klimaatadaptatie worden in één keer aangepakt.

Interessant? Deel het artikel

Heino centrum parkeerplaats Dorpsstraat

De gemeente Raalte werkt stap voor stap aan een concreet plan. Benieuwd naar de eerste resultaten? Kom langs op 8 maart en praat mee!

Wethouder Ben Nijboer: “We komen graag samen tot één toekomstbestendig plan voor beide straten. Tijdens deze eerste inloopbijeenkomst presenteren we de stappen die tot nu toe – samen met de klankbordgroep – zijn gezet. We zijn benieuwd naar de reacties van het dorp. Omwonenden en andere belangstellenden zijn tussen 19.00 en 21.00 uur welkom bij Bij Ne9en.” 

Waar staan we nu?

Om in kaart te brengen wat er allemaal moet gebeuren is de gemeente in 2021 een onderzoek gestart. Onderdeel daarvan was een enquête in de buurt. De onderzoeksresultaten zijn inmiddels verwerkt.  Adviesbureau Goudappel gaat hier – samen met de klankbordgroep en gemeente – mee aan de slag. De afgelopen periode zijn de wensen en knelpunten van beide straten in beeld gebracht en een aantal scenario’s ontwikkeld. Dit wordt op 8 maart aan het dorp gepresenteerd.

Van scenario’s naar één ontwerp

Na de inloopbijeenkomst worden alle reacties verzameld en verwerkt. De vervolgstappen leiden tot een toekomstbestendig schetsontwerp voor beide straten. Tijdens een tweede inloopbijeenkomst in mei wordt dit ontwerp met het dorp gedeeld. Ook dan kan iedereen weer meepraten. Daarna neemt het gemeentebestuur een besluit en kunnen de voorbereidende werkzaamheden starten. Een concrete planning volgt in een latere fase van het project. 

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar onderstaande link. Daar vind je onder andere een planning, een overzicht van de klankbordgroep leden en het onderzoeksgebied. Op deze website kun je je ook aanmelden voor een nieuwsbrief over het project.

Meer informatie

 

logo gemeente Raalte

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.