Eerste busjes met ingezamelde kleding voor Turkije al van Raalte naar Deventer / Met foto’s

Ook in Raalte is de inzameling voor het Turkse rampgebied vol op gang gekomen

Interessant? Deel het artikel

moskee, kleding, ramp, turkije 230307

Bij de Raalter moskee is het een komen en gaan van mensen die vooral kleding brengen voor het Turkse rampgebied waar door een aardbeving inmiddels duizenden doden geteld zijn. De overlevenden gaan een dakloze nacht in bij vijf graden vorst, zonder een dak boven hun hoofd.

Het is goed Turks, maar vooral ook Islamitisch gebruik je naasten te helpen. In ramadan-tijd wordt er vaak geld geschonken aan minder bedeelden. Na zo’n dramatische ramp als nu heeft plaats gevonden, komen Turken eigenlijk als vanzelf bijeen om te kijken wat ze bij kunnen dragen. Inzamelpunt is de moskee aan de Oude Molenweg in Raalte.

Voor zover nu bekend, wordt er geen familie van Raalter Turken vermist.

De Raalter inzameling wordt overgebracht naar Deventer. Van daar wordt gekeken hoe, maar vooral hoe snel de kleding, en andere goederen waaronder heaters, in het rampgebied gekregen kan worden.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *