Een ongemakkelijke waarheid

In de dichtbundel Ontdekkingsreis vond ik een gedicht dat perfect paste in Welkom in de broeikaswereld, een verhalenbundel over het klimaat.

Interessant? Deel het artikel

Welkom in de broeikaswereld

Een aantal jaar geleden schreef ik veelvuldig gedichten. De mooiste zijn gepubliceerd in de dichtbundel Ontdekkingsreis. Nu bladerde ik onlangs deze dichtbundel door op zoek naar een geschikt gedicht voor een specifieke gelegenheid. Daarbij stuitte ik op een gedicht over klimaatverandering. Een onderwerp dat me ook nu nog aan het hart gaat, aangezien ik meewerkte aan de verhalenbundel Welkom in de broeikaswereld. In dat boek werpen 27 Nederlandse en Belgische auteurs een blik in de toekomst, en dan specifiek wat betreft de klimaatverandering. Ik heb het betreffende gedicht destijds niet ingestuurd voor publicatie, maar het had zeker in de bundel gepast.

Een ongemakkelijke waarheid

Er hangen zwarte draden
boven het groene weiland
zij vormen lange paden
zwevend over dit eiland

Een vogel bouwt aan zijn nest
een boom, omringt door steen
is al wat er nu nog rest
het naaldbos van voorheen

Dit weiland en deze boom
onbereikbaar ver uiteen
zijn straks alleen nog een droom
waar moet de natuur dan heen?

Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *