Een middagje Eagles bewijst dat voetbal een volksfeest is!

Eagles - Ajax: 0-0. Dat maakt een middagje profvoetbal in Deventer tot een nog groter volksvermaak.

Interessant? Deel het artikel

go ahead
Foto: Foto Dadas / Refik Köse

Voetballen, er is geen belangrijker bijzaak in het leven. Zondag werd dat aan de Deventer Vetkampstraat maar weer eens bewezen. Een uur voor de wedstrijd stromen de wegen rondom het stadion vol, mag je parkeren op plekken in de berm waar anders je auto weggesleept wordt, hangen de buren van het stadion de vlag uit en zijn er feestjes in de voortuintjes rondom het stadion. Vuurtje aan de grond, bierflesjes op de statafels.

Het was stervenskoud zondag, want de oosterwind woei straf door het stadion., maar als je in koor voortdurend liederen inzet, krijg je het snel warm. De biertjes uit plastic en de warme gehaktballen op een wit bolletje houden de temperatuur ook wel in.

Tegen Twente werd de wedstrijd nog gestaakt wegens vuurwerk op het veld. Maar vandaag hadden de bazen bij Kowet besloten zelf het goede voorbeeld te geven door vooraf geen gesponsorde knallerij te organiseren. En die van Ajax, die het kort voor aanvang probeerden met een soort van rookbom, werden met een komische noot door de stadionspeaker terecht gewezen: “mag ik u er op wijzen dat dit een rookvrij stadion is?”

Foto: Foto Dadas / Refik Köse

Waar je ook wel warm van wordt is een afgekeurde goal wegens buitenspel. Niet omdat het buitenspel was, maar omdat de grensrechter vlagde en de VAR daarna geen lijnen kon trekken omdat er Eaglesspelers in de weg van die te trekken lijn stonden. Dan geldt het genomen besluit. En je wordt ook warm van de adrenaline als de scheidsrechter voor rust fluit, juist op het moment als er eentje van jouw kluppie vrije doortocht op de goal lijkt te hebben. Weliswaar vanaf de middellijn, en hij moest de bal ook nog wel even onder controle zien te krijgen, maar wat maakt dat allemaal uit?

Gezamenlijk een dader zoeken bij de tegenstander doet het ook goed: Dušan Tadić. Hij altijd met zijn schwalbes.

10.000 Bezoekers pasten er in de Adelaarshorst. Ze zagen geen goal, maar hun Kowet had wel een punt gewonnen. “Die van Ajax, die kunt d’r niks van, mar noe gauw noar huus, dan heb ik nog wat an de zundagmiddag.”

Voetbal is een volkssport van de hoogste orde. Volksvermaak, week in week uit. Dat moeten we koesteren.

Foto: Foto Dadas / Refik Köse

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant