Een Deventenaar die zijn hele familie van misschien wel honderd mensen in een klap verloren is…

De Deventer Moskee is per onmiddellijke ingang opengesteld als ontmoetingsplek, maar ook als startplek voor inzameling van geld en kleren. Voor heel Salland!

Interessant? Deel het artikel

moskee, kleding, ramp, turkije 230307

De rampzalige aardbeving in Turkije is misschien nog wel rampzaliger dan we tot op heden in het nieuws meekrijgen. Daar is Oguzhan Akdemir bang voor. Akdemir is secretaris en woordvoerder van de Centrum Moskee in Deventer en hoort de horrorverhalen uit het Turkse aardbevingsgebied uit de eerste hand. “Een man die zijn hele familie in een klap kwijt is geraakt. Het gaat in dat geval misschien wel om honderd mensen. En de topscorer van Turkse Kracht, er wordt gezegd dat hij onder het puin ligt.”

Akdemir is er bang voor dat er nog veel, maar dan ook veel meer ellendige verhalen op zullen duiken. “We weten nog lang niet hoe groot deze aardbeving echt is. En de komende uren zijn essentieel voor eventueel overlevenden onder het puin. De koude nacht gaat er aan komen…”

“We zijn per direct geld gaan inzamelen. En ook kleding. Het is midden in de winter, het vriest daar, dus winterkleding is een eerste behoefte. Maar het duurt een week voordat je dat op transport in die streken hebt. Daarom zamelen we ook geld in. Daar willen we heaters voor aanschaffen.” Die kun je daar in de buurt komen zodat ze er sneller zijn.

De Midden Moskee is opengesteld, zodat mensen er kleiding naar toe kunnen brengen. De geldinzameling vind daar ook plaats. En wie ideeën heeft voor andere acties kan ook in de moskee terecht.  Wie actie wil ondernemen mag ook contact opnemen met Oguzhan Akdemir, onder 06 48200018.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *