Een boel nattigheid

Interessant? Deel het artikel

regen water

Het Waterschap is flink in touw om alle regen van het laatste etmaal goed op te vangen en te verwerken. Het is ongeveer een jaar geleden dat het waterschap zoveel water afvoerde. Wie in Salland het platteland op gaat zal de hoge waterstand wel gezien hebben. In sloten en weteringen, maar ook het land.

Er viel de afgelopen 48 uur dubbel zo veel neerslag dan was voorspeld. Een groot deel daarvan viel ook nog eens in een kort tijdbestek. De vele regen zorgde voor een pittige situatie voor het watersysteem. Het Waterschap is druk in de weer om de waterpeilen weer op niveau te krijgen. Dit doet het met de inzet van 1960 stuwen en 360 gemalen, van groot tot klein.

Peilbeheerders kijken per gebied: waar kan water worden gebufferd, waar liggen waterbergingen die ingezet kunnen worden, waar moet veel of juist weinig water worden afgevoerd? Zo probeert het waterschap op de hoge zandgronden zoveel mogelijk water vast te houden, met de focus op overlast te vermijden.

Zondag wordt een volgend regenfront verwacht. Het waterschap houdt dat nauwlettend in de gaten.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.