Eddy van Hijum: De toekomst van Nederland ligt in het oosten

Interessant? Deel het artikel

Eddy van Hijum
Eddy van Hijum

Zwolle, Cleantech, Veluwe en FruitDelta krijgen 50 miljoen euro van het Rijk om onder meer doorstroom op de arbeidsmarkt te vergroten, de economie te verduurzamen en voor de toekomstbestendigheid van de Veluwe en het Overijsselse Vechtdal. De provincies Gelderland en Overijssel zijn blij met de toekenning: “Hiermee bevestigt het kabinet dat het belang van Oost-Nederland toeneemt.”

Door Eddy van Hijum

“Dit is een erkenning van de regering voor het belang van deze projecten in Oost-Nederland: we creëren daarmee brede welvaart voor inwoners en kansen voor toekomstige bedrijven. Maar het is ook een waardering voor de unieke samenwerking tussen alle partijen in dit deel van Nederland. Het in verhouding grote aantal regiodeals in Oost-Nederland onderstreept dat het zwaartepunt van ons land verschuift, met name naar het oosten. De toekomst van Nederland ligt in Oost-Nederland”, concludeerde ook de Wageningen Universiteit in een recent rapport. Op een kaart die de universiteit maakte zie je over 100 jaar veel meer steden in Gelderland en Overijssel.”

Ook de Rabobank ziet economisch een verschuiving weg uit de Randstad en omschrijft de regio’s Zwolle, Veluwe en Cleantech als succesregio’s. Volgens een onderzoek door deze bank zitten belangrijke motoren van de Nederlandse economie buiten de Randstad, maar veel meer in onder meer Wageningen en Zwolle, dat in de toekomst wordt gezien als vierde regio van het land.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.