Ecobouw Salland geeft Workshop bouwen met Kalkhennep in Loozen

Interessant? Deel het artikel

kalkhennep

Zaterdag 2 oktober a.s. wordt in Loozen, bij de familie Snoek, een workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ gegeven. De workshop wordt georganiseerd door EcoBouwSalland. De ochtendsessie draait om theorie; in de middag ga je aan de slag met kalkhennep. Samen bouwen we aan het energieneutrale woonhuis, uitgevoerd door Nijeboer Bouw uit Radewijk. De kalkhennep voor de gevels wordt door EcoBouwSalland ‘in situ’ (op de bouwplaats zelf) bereid en vervolgens direct verwerkt in het houtskelet.

De locatie is een mooie plek in het landelijke Loozen. Het ontwerp is gebaseerd op het creëren van een gezonde en energiezuinige woning gebouwd met zoveel mogelijk natuurlijke en hergebruikte materialen.
Dit is vertaald naar de bestaande, Saksische boerderij opgetrokken uit houtskelet met gevels van kalkhennep. Kalkhennep is een materiaal dat zeer goed isoleert, gemakkelijk te verwerken is en op een natuurlijke manier ademt en vocht reguleert. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat door de ademende (luchtdichte, maar damp-open) huid.

Kalkhennep

Kalkhennep is een milieuvriendelijk en isolerend bouwmateriaal. Het is een mengsel van natuurlijke kalk met hennephout. Kalkhennep heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het er mooi uitziet levert het ook een gezonde en damp-open houtskeletwoning op.

De workshop

Tijdens de workshop leer je de basistechnieken, zowel in theorie als in praktijk. De workshop is een mooie opstap voor iedereen die wil leren bouwen met kalkhennep. Voor architecten, opdrachtgevers, zelfbouwers en bouwprofessionals. Het is mogelijk om meerdere dagen mee te werken aan dit project om nog meer praktijkervaring op te doen. Rens Borgers verzorgt de workshop. Rens is ecologisch bouwer en grondlegger van bouwen met kalkhennep in Nederland. Tevens is hij oprichter en directeur van EcoBouwSalland B.V.

Aanmelden:  info@ecobouwsalland.nl
Datum:          zaterdag 2 oktober 2021.
Tijd:               10.00 – 16.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur.
Locatie:         Kanaaldijk west nummer 8 te Loozen
Aanmelden:  per mail (info@ecobouwsalland.nl) of middels het
aanmeldformulier op onze website <klik hier>
Kosten:         € 105,- inclusief koffie, thee en lunch.

Je inschrijving is definitief na het overmaken van het geld op bankrekening NL48TRIO0197910602 t.n.v. EcoBouwSalland te Heino.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *