Duurzaamheidsfonds Goed Veur Mekare keert 22 mille uit

Het Duurzaamheidsfonds van energiecoöperatie Goed Veur Mekare keert dit voorjaar 22.075 euro uit aan zes duurzame projecten in de gemeente Olst- Wijhe. Er was 50.000 euro beschikbaar.

Interessant? Deel het artikel

goedveurmekare 230906 ijssel

De steun gaat dit keer naar TC Wijhe voor ledverlichting op de tennisbanen (6400 euro), Amicitia Boerhaar voor het energieneutraal maken van het verenigingsgebouw (4750 euro), een actie rond zaailingen en vergroening van EOW/Hoopheggen/Ulebelt (6000 euro), vervanging van het biljartlaken van het Naoberhuus Wijhe (175 euro), de opstart van het Soepcafé in buurthuis Elshof (750 euro) en het aanbrengen van sedumdaken bij het woonproject Grijs&Groen in de Olstergaard (4000 euro).

Er kwamen deze ronde acht aanvragen binnen. Twee aanvragen waren niet compleet en onvoldoende onderbouwd. Het bestuur van de coöperatie gaf de mogelijkheid tot aanvulling en verbetering van de aanvraag. Voor één van de twee kwam geen reactie en het bestuur beschouwt deze als afgedaan. De tweede aanvraag was relatief laat ingediend en hier is nog gelegenheid tot verbetering. Voor deze aanvraag is nog een bedrag van 8500 euro gereserveerd.

Het Duurzaamheidsfonds kon dankzij een onverwacht hoge opbrengst van stroom uit zonnepark Noordmanshoek in Wijhe in 2022 worden gevuld met 100.000 euro. Dat bedrag werd in twee stappen beschikbaar gesteld, waarvan nu circa 70.000 euro is uitgekeerd. In alle gevallen moet een aanvrager zelf de helft van de investering betalen. Alle informatie staat op www.goedveurmekare.nl.

Het Duurzaamheidsfonds van Goed Veur Mekare mikt op ondersteuning van kleinschalige initiatieven in Olst-Wijhe en directe omgeving. Een adviescommissie van drie leden beoordeelt projecten en adviseert het bestuur over toekenning van het fondsgeld. Goed Veur Mekare hoopt dit najaar een derde ronde van het fonds open te kunnen stellen.

Website Goed Veur Mekare

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.