Duitsland loopt ons ver voor met biologisch voedsel

Interessant? Deel het artikel

boeren hoeve duitsland @pxhere

In Duitsland is een op de zeven boeren biologisch, tien procent van de landbouwgrond is biologisch. Die lijn stijgt sterk door.
De Duitse minister van voedsel en landbouw, Julia Klöckner over die cijfers: “De biologische landbouw in Duitsland wint nog steeds aan belang. Alleen vorig jaar al is er een oppervlakte bijgekomen die overeenkomt met meer dan 123.000 voetbalvelden. Ook omdat het voor de bedrijven loont en wij gerichte steun en onderzoek bieden. Wij zien dat biologische en conventionele landbouwfamilies goed samenwerken. De trend is dat conventionele landbouw duurzamer wordt, terwijl biologische landbouw efficiënter wordt.”

Om boeren te stimuleren heeft de Duitse overheid een breed pakket maatregelen ter ondersteuning: kansen bieden, financieel ondersteunen, drempels verlagen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.