Meer berichten

boetelerveld

Wandelen met Sjaak is dezer dagen smoks’n döar de modder

Smoks’n, dat is Sallands voor als je door de modder kleistert. Kleisteren is smoks’n 😉 Smoks’n is ook een onomatopee! Het woord bootst de klank na van wat het is. Smoks’n maakt een smokserig geluid.
Genoeg inleiding, kom mee met Sjaak naar het Boetelerveld!

Lees verder »

boetelerveld nat

Wandelen met Sjaak: Within a split second

Het kan ook Sjaak Bruggeman wel te nat worden. Daar kwamen we van de week achter op het Boetelerveld. Daar moet het drassig en zompig zijn. En dat is het! Maar als je dan de laarzen lek hebt…

Lees verder »

plas, ven, water

Wandelen met Sjaak: Een bosje van niets

Sjaak Bruggeman laat zich door een beetje herfstregen niet uit het veld slaan. Hij gaat gewoon op pad. En wij gaan dan graag mee, want als je met Sjaak op pad bent zie je veel meer om je heen.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Herfst, das pas genieten

Het was niet de wintertijd die Sjaak Bruggeman van zijn apropos bracht. De batterij van zijn horloge had er geen zin meer in. Maar na vervanging kon Sjaak er weer helemaal tegenaan. Herfst: het mooiste seizoen misschien wel.

Lees verder »

lucht, wolken, blauwe hemel

Wandelen met Sjaak: Glibberig, nat en glad

Het is Sjaak Bruggeman gelukt een natuurwandeling te maken zonder de wandelaars van de vierdaagse tegen te komen. En dat is maar goed ook, want waar hij liep was het onmeunig glad.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Vossen, dassen en reuzen in het bos

Als je in het bos wandelt, zie je bomen en zo. Maar als je met Sjaak Bruggeman wandelt voel je je een detective. Ineens zie je sporen van een vos, waar gaan die naar toe? Kijk, verse sporen onder die boom… vermoedelijk is hij thuis. Spannend!

Lees verder »

boetelerveld

Wandelen met Sjaak: Vernatten of verhogen, je kunt er ook zinnige gesprekken over voeren!

Je kunt boos zijn op de bomenkap in het Boetelerveld, de krant plaatst dat graag en populistisch politieke partijen gaan er lekker mee aan de haal. Je kunt er ook een goed gesprek over voeren.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Natuur in de overgang

Bladeren op straat en hup de gemeentelijke bladveegmachines komen al in actie. Alvast even proefdraaien want je weet dat voor sommige mensen alles spic en span moet zijn in de straat als het gaat om onkruid en bladeren. Voordeel is wel dat het weer een groene bestemming krijgt.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Paddenpol

Niet alleen Huub Stapel is de IJssel aan het verkennen. Sjaak Bruggeman doet dat ook heel geregeld!

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Pinken en stieren

Sjaak Bruggeman is op de derde dinsdag van september de natuur eens algemeen gaan beschouwen. Hij kwam er achter dat je daar net zo goed moet uitkijken om niet in de val te worden gelokt.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Klaverland

Sjaak Bruggeman is het Sallandse water achterna richting Zwolle, Hasselt, Zwartsluis. Gelijk dat ie heeft, want het is daar prachtig.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Ferienhaus am Wasser

Aan de ene kant de Heuvelrug, aan de andere kant de Zuiderzee, al dat water moet van a naar b dwars door Salland. Sjaak is eens gaan kijken bij b, hoe ze bij Kampen en verder het water beheren en hoe de natuur er van geniet.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.