Meer berichten

K.eetmee: Wintersalade

Natuurvoedingskundige Cathy Verschoor verdiept zich in alles wat met gezonde voeding samenhangt en publiceert hierover via haar platform K.eetmee.

Lees verder »

Nieuws van bioboerderij en -winkel Overesch

Tussen Heino en Raalte vind je het biologische landbouw- en veeteeltbedrijf van de familie Overesch. In hun winkel is een uitgebreid assortiment aan eco- artikelen te vinden.

Lees verder »

Van voedselbos naar voedsel uit je eigen tuin

Een uitdagende excursie naar ’t Natuurlijk Huus in Raalte voor iedereen die het aandurft anders tegen haar eigen stukje groen aan te kijken!

Lees verder »

De Denen geven het meeste geld uit aan bio in Europa

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserij Marketing (VLAM) publiceert een interessante nieuwsbrief over bio, waarvan HierInSalland graag artikelen overneemt.

Lees verder »

Wie maakt biologische groenten zoveel duurder? Niet de bio-boer!

Onze landbouw staat onder druk. Verhitte debatten over stikstof, pesticiden, milieu en dierenwelzijn maken het niet makkelijk voor de Nederlandse boeren om het niet fout te doen. Maar hoe lossen we de problemen op, en doen we daarmee tegelijkertijd recht aan de boeren? In deze gastblog zoekt foodwatch het uit. 

Lees verder »

Bioboerderij en -winkel Overesch: Nieuws van de boerderij

Bioboer en -winkel Overesch aan de Hondemotsweg tussen Raalte en Heino heeft als doelstelling biologisch 100% bereikbaar te maken voor iedereen. In onze boerderijwinkel vind je een compleet assortiment aan biologische producten, zoals rund- en varkensvlees van eigen vee, kip van Polderhoen, groente en fruit, vers brood, zuivel, kaas, eieren, bier en wijn, en natuurlijk een groot assortiment aan droog- en kruidenierswaren. Mocht je producten willen die wij niet standaard in het assortiment hebben dan kunnen wij deze voor je bestellen.

Lees verder »

Aanbesteding voor regionaal en lokaal voedsel in catering provinciehuis Overijssel

De provincie Overijssel gaat voedselproducten voor de catering in het provinciehuis lokaal inkopen.

Lees verder »

Lekker in je vel met derde editie Food Challenge Noordoost Nederland

Middelbare scholen, waaronder Agnieten College uit Nieuwleusen, Arkelstein uit Deventer, Carmel College Salland uit Raalte, Carolus Clusius College en De Ambelt uit Zwolle in beweging voor de beste pokébowl van de boerderij.

Lees verder »

Nieuws van bioboerderij Overesch Raalte

In de wintermaanden staan de werkzaamheden op het land stil maar zijn we bezig met het afleveren van producten die in opslag zitten zoals pompoenen en aardappelen. Hier een foto van het afleveren&klaarmaken van pompoenen in supergrote verpakking. Verder worden de wintermaanden gebruikt om de machines te onderhouden en te repareren.

Lees verder »

Nieuw streekproduct: biologische zonnebloemolie van Nederlandse bodem

Afgelopen zomer stonden er voor het eerst wuivende zonnebloemen op Landgoed Velhorst en de Deldenersch op Landgoed Twickel. Uit de geoogste zonnebloempitten is olie geperst en die wordt nu verkocht in de webwinkel.

Lees verder »

Balkenbrij

Columnschrijver Marius van DagKlad komt weer met een mooie bespiegeling over een streekgerecht

Lees verder »

Nieuws van bioboer en -winkel Overesch

Overesch ecologische landbouw en -winkel doet HierInSalland regelmatig verslag van haar actuele activiteiten.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.