Meer berichten

STEMMEN, STEMMEN, STEMMEN! De Treurbeuk in Heino is toch de mooiste boom van Nederland?

De twee eeuwen oude en bijzondere Treurbeuk in de Hof van Rakhorst in Heino stond een hele tijd op de eerste plaats voor de verkiezing van Mooiste Boom van Nederland, maar is nu ingehaald door de Lulboom in Megen (Oss) met een voorsprong van zo’n 300 stemmen. Daar moet iets aan gebeuren! Stem uiterlijk 30 juni.

Lees verder »

Weer bezoekers uit Canada bij de gedenksteen voor gevallen Canadezen in Heino

Op de Bevrijdingsdag van Heino op 12 april 1945 werd een Canadese tank, die verder ging in de opmars naar Zwolle, geraakt door een door een achtergebleven Duitser afgevuurde pantservuist. De gevolgen waren verschrikkelijk: vier…

Lees verder »

Gemeente Raalte: Financiële ondersteuning voor de Kôle Kermse en de Sallandse Bottermarkt

Gemeente Raalte schiet de Kôle Kermse en de Sallandse Bottermarkt te hulp. die door de coronapandemie in moeilijk vaarwater zitten.

Lees verder »

Nabestaanden oorlogsslachtoffers Heino gezocht

Oproep tot contact met nabestaanden van oorlogsslachtoffers uit de voormalige gemeente Heino (Heino, Lierderholthuis en Laag- Zuthem)

Lees verder »

Het 14 april-plein in Heino kan echt leuk worden

Het 14 april-plein in Heino is wellicht het mooiste plekje in het centrum van Heino dat eigenlijk een veel prominentere plek zou moeten krijgen.

Lees verder »

Film ‘Terug naar toen’ in première op Festival de Kolk Den Nul

’t Olster Erfgoed draait de hele dag door een nostalgische film bij het tienjarig jubileum van Infocentrum Den Nul op 29 mei.

Lees verder »

Jennie Pruim benoemd tot erelid Omheing Heino

Op 11 mei werd Jennie Pruim tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging voor Heemkunde Omheining te Heino benoemd tot erelid.

Lees verder »

Opnieuw vrijheid en oorlogsverhalen bij KunstaanZ

Bij KunstaanZ aan de Brink 16 Deventer vindt zondag 22 mei 13.00 tot 14.00 uur weer een sessie met oorlogsverhalen plaats.

Lees verder »

Flip Jonkman: De Treurbeuke in de Heinose Hof van Rakhorst

In het Sallandse Heino bevindt zich een unieke treurbeuk. Deze is geselecteerd voor de Nationale Bomen Top 50. Flip Jonkman dook in de geschiedenis van deze boom.

Lees verder »

Diss’n van Roerink zette zich ook belangeloos in voor Luttenberg

Tegelzetter Diss’n van Roerink heeft veel meegemaakt in zijn carrière, waarover hij prachtige columns schrijft.

Lees verder »

Festival De Kolk op infocentrum De IJssel bij Den Nul

Zondag 29 mei vindt weer het festival De Kolk plaats bij het infocentrum De IJssel. Er worden weer veel activiteiten georganiseerd. Een mooi uitje tijdens het lange Hemelvaart weekend.

Lees verder »

Nationale Dodenherdenking op 4 mei Raalte

Op woensdag 4 mei wordt de Nationale Dodenherdenking gehouden. Daarbij herdenken we alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede…

Lees verder »