Meer berichten

De Lutnbargse Muzikale TOP700 is van start e-gôane

Vanof vriedag 12 t/m dinsdag 16 augustus is het 5 daagn lang, van ’s mons 9 töt ’s oams 23 uur, genietn van metal töt klassiek, van blues töt rock, van country töt Schlager en van Nederlandstalig en Franstalig.

Lees verder »

Marjan Potze telt haar zegeningen

Columniste Marjan Potze- Walet verbaast zich over alle onvrede en onbegrip in onze samenleving. Terwijl we eigenlijk echt niet zo heel veel te klagen hebben.

Lees verder »

Kees Klomp: Zoek bij polarisatie de emotie bij jezelf

Nederland polariseert. Wellicht komt dat door de grote problemen die we het hoofd moeten bieden, maar polarisatie helpt in elk geval niet bij de oplossing daarvan. Dus denkt Kees Klomp na over hoe je die polarisatie een halt kunt toeroepen.

Lees verder »

Open brief aan Baudet, Wilders en Van Haga

Omdat er binnenkort maximaal 100 asielzoekers in de sporthal van Heeten opgevangen worden, is het nog eens een goede zaak om de valse en ophitsende retoriek van onze ultrarechtse partijen nog een keer te ontzenuwen. Alhoewel ik me in de gemeente Raalte hierover niet veel zorgen maak gezien eerdere AZC discussies, die zonder wanklanken verliepen.

Lees verder »

Kamal Ramkalup: Voor de stikstof- en bijkomende problemen is een diepgaander concept nodig.

Kamal Ramkalup was welzijnswerker in Salland en is nu adviseur en maatschappelijk projectontwikkelaar, die hier zijn visie geeft over de stikstofproblematiek en aanverwante gevolgen.

Lees verder »

De VOC gelukzoekers waren stoer, die van nu niet blijkbaar

In bepaalde kringen wordt met veel trots teruggekeken op de VOC tijden, toen de nationale driekleur nog de wereldzeeën voor een belangrijk deel beheerste. Het waren gelukzoekers, alleen met veel minder scrupules dan die van nu. Heel raar, dat juist in deze hoek van VOC aanbidders nu de meeste weerstand bestaat tegen immigranten, die smalend gelukzoekers genoemd worden.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Macht

Columnist Gosse Jongstra las de recensie over het boek met de titel ‘Macht’. Welke mensen voelen zich aangetrokken tot machtsposities. En wat gebeurt er als ze die macht hebben?

Lees verder »

Red uw speelplek het klimaat, gemeente?

OBB ingenieursbureau in Diepenveen ontwerpt en stelt beleid vast voor de buitenruimte. Uitdagend, gevarieerd, circulair, inclusief, biodivers en toekomstbestendig. De stad is hun speelruimte. Veel gemeenten maken al gebruik van hun kennis en ervaring bij het maken van stappenplannen voor vooral speelruimten.

Lees verder »

VSBfonds: Breek door je bubbel

VSBfonds is op zoek naar projecten die ontmoetingen faciliteren tussen mensen uit verschillende leefwerelden. Ontmoetingen tussen mensen uit verschillende leefwerelden, of bubbels, lijken steeds moeilijker vanzelf tot stand te komen, maar zijn wel belangrijk om in een diverse samenleving op een inclusieve wijze met elkaar samen te leven. VSBfonds heeft daarom een substantiële financiële bijdrage beschikbaar voor een project waarbij mensen uit hun eigen ‘bubbel’ stappen. 

Lees verder »

SallandWonen: Meer kans op een betaalbare huurwoning voor woningzoekenden uit de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe

Vanaf 1 september veranderen de lotingsvoorwaarden bij toewijzing van huurwoningen door woningcorporatie SallandWonen. Inwoners van Raalte en Olst- Wijhe maken dan meer kans.

Lees verder »

GGD IJsselland: Kinderen kijken meer op een beeldscherm, maar spelen ook meer buiten

GGD IJsselland heeft een onderzoek onder 8.500 ouders gedaan naar hoe kinderen van 0- 12 jaar in hun vel zitten in onze regio. De uitkomsten lees je hier.

Lees verder »

ZomerVoorleesFeest van de Bibliotheek in Raalte Zuid

Bibliotheek Salland organiseert voorleesavonden in de beweeg- en leeftuin bij de Hartkamp in Raalte.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Er zijn geen relevante partnerbijdragen.