Meer berichten

Notariaat Salland geeft informatieavonden over levenstestament en nalatenschap

Notariaat Salland, gevestigd in Raalte, Heino, Olst en Wijhe geeft eerdaags informatieavonden over levenstestament en nalatenschappen onder het motto ‘Neem de regie over jouw leven en jouw testament.’

Lees verder »

Interview met Nico Geerlink van Plaatselijk Belang Lierderholthuis

In 2020 brandde Café D’Olde Wettering in Lierderholthuis af, dat onderdeel uitmaakte van het Dorpshuis. Met vereende krachten en hulp van provincie en Stimuland werd dit weer prachtig herbouwd.

Lees verder »

Provincie Overijssel: Nieuwe aanvragen voor de subsidieregeling zijn weer mogelijk 

Met de Sociale Hypotheek investeren in ontmoetingsplekken. Dorpshuizen, kerken, sportverenigingen, wijkcentra en kulturhusen zijn belangrijke sociale ontmoetingsplekken voor een brede groep inwoners in wijken en buurten in Overijssel. Dit soort accommodaties met meerdere (sociale) functies onder één dak kunnen door de corona effecten, inflatie en energieprijzen met moeite het hoofd boven water houden.

Lees verder »

Burgemeester Olst-Wijhe doet oproep bij Vrouwendag in Olst

Het is woensdagavond 8 maart, de avond van de Internationale Vrouwendag. Vele vrouwen en een enkele man, stromen binnen in het Holstohus waar in de bibliotheek kasten aan de kant zijn gezet en stoelen zijn geplaatst. De organisatie is in handen van Het Nut en Ut Huus. De stoelen zijn al gauw bezet, vervolgens raakt de brede trap hoger en hoger gevuld en ook vanuit de Brasserie heeft men zicht op het podium waar een aantal vrouwen met een interessant beroep, hobby of vaardigheid even later zullen worden geïnterviewd door Mireille Groot Koerkamp.

Lees verder »

Onze politiek is failliet, dus wint BBB

De Provinciale Staten-verkiezingen hebben aangetoond dat onze politiek failliet is. Een partij die is opgericht door een marketingbureau heeft gewonnen. De samenleving geeft daarmee vooral aan dat ze de andere partijen spuugzat zijn. Of zoals Lilian Marijnissen van de SP het zei: het land heeft een heel dikke middelvinger naar de gevestigde partijen opgestoken.

Lees verder »

Tentje-Bandje-Biertje op de Kôle Kermse in Broekland

De tent staat, de bands zijn geregeld en het bier is onderweg. We zijn er weer klaar voor! Nog even en dan barst het feest los op het festivalterrein. Sinds 1995 heeft Broekland niet één, maar twee dorpsfeesten en we hebben even moeten wachten maar we gaan weer volle bak los.

Lees verder »

KrachtvanSalland-cheque: ondersteuning voor lokaal initiatief in Salland

In vier regio’s in Overijssel helpen de initiatievencoaches van de provincie Overijssel bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen.

Lees verder »

Lions Club Raalte: Heel Raalte Schoon

Als het aan Lionsclub Raalte en Raalte 900 ligt, viert het dorp het feest van 900 jaar Raalte zonder zwerfafval. Zaterdag 18 maart wordt daarvoor de actie Heel Raalte Schoon gehouden. Beide organisaties roepen iedereen op een handje mee te helpen bij opruimen van zwerfafval in hun straat of bij hun accommodatie. Een aantal vrijwilligersorganisaties hebben zich al aangemeld.

Lees verder »

v.l.n.r. Angelieke Huisman (Ut Huus), Hasan Kaddour en Anita Ten Broeke (gemeente Olst-Wijhe)

Hasan Kaddour: Van Olst tot Saraqib, voor mijn dochter…

Olster schrijver, journalist en columnist Hasan Kaddour, geboren in het aardbevingsgebied in Syrië, is overweldigd door de acties die in Olst ondernomen worden voor zijn moederland.

Lees verder »

Benieuwd naar de plannen voor de toekomst van de dorpsrand van Heino? Bekijk ze op 27 maart

Hoe ziet de dorpsrand van Heino er in de toekomst uit? Waar is ruimte voor huizen, bedrijven, groen, water en energie? Op maandagavond 27 maart presenteren we het wensbeeld voor het gebied.

Lees verder »

Heetense jongeren missen een kroeg

Als je als jongere in Heeten naar de kroeg wil moet je naar de buurtdorpen. In eigen dorp lukt dat niet. En dat, terwijl een kroeg zo belangrijk is voor de sociale contacten. “In andere dorpen kan een kroeg toch ook uit?” vragen jongeren zich af.

Lees verder »

Nieuwsbrief van de Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen

De Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK) is de overkoepelende organisatie van plaatselijke belangenorganisaties en dorpshuisbesturen en is spil van een actief relatienetwerk voor een leefbaar platteland, organisator van bijeenkomsten voor interactieve kennisdeling en verbinder en wegwijzer bij vragen over en initiatieven voor de leefbaarheid in kleinere kernen. Hier een overzicht van hun activiteiten.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.