Laatste berichten Reflecties van Liesbeth

Literatuur

Wat denkt de jury?

Liesbeth Jochemsen | 20 februari 2024
Column | Klimaat

Een ongemakkelijke waarheid

Berichten | Literatuur

in de schrijfkeuken

Column | Literatuur | Media

ESFS Awards

Column | Natuur

Omgekeerd smeltwater

Meer berichten

Wat denkt de jury?

Ik doe geregeld mee aan schrijfwedstrijden. Ik vraag me soms af of de jury kan raden door wie een verhaal geschreven is.

Lees verder »

Een ongemakkelijke waarheid

In de dichtbundel Ontdekkingsreis vond ik een gedicht dat perfect paste in Welkom in de broeikaswereld, een verhalenbundel over het klimaat.

Lees verder »

in de schrijfkeuken

Mijn boek Mozaïek van Geluk begon als een serie losse verhalen. Later maakte ik er één geheel van. Dat bracht een aantal uitdagingen mee.

Lees verder »

ESFS Awards

Ik doe mee aan de ESFS Awards. Een internationale Europese prijs op het gebied van fantasy en sciencefiction. Ik heb acht inzendingen.

Lees verder »

Omgekeerd smeltwater

Door de hoge waterstand van de IJssel en de vorst van de afgelopen periode, veranderde de parallelweg op sommige plaatsen in een schaatsbaan.

Lees verder »

Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik van SportOlst kon ik niet aan deelnemen. Wel heb ik op Nieuwjaarsdag op een andere, bijzondere locatie kunnen zwemmen.

Lees verder »

Proefdruk

Voor Mozaïek van Geluk bestelde ik een proefdruk. Verschillende hoofdstukken moesten worden aangepast omdat ze niet mooi uitkwamen.

Lees verder »

oud en nieuw met een baby

Wij vroegen ons af hoe de jaarwisseling met een baby zou gaan. Dat bleek anders dan we verwachtten. Hoort daar een campingbedje bij?

Lees verder »

Kerststukjes maken

In onze familie is het traditie om jaarlijks met de dames een kerststuk te maken. Een traditie die al generaties meegaat.

Lees verder »

Bijhouden van een blog

Voor het bijhouden van een blog kun je berichten als concept opslaan en inplannen. Zo ontstaat er rust en ruimte voor de actuele berichten.

Lees verder »

Gastblog

Ik schreef onlangs voor boekwinkel AnderWereld een gastblog over Sinterklaas en duurzaamheid. Dat deed ik voor hun magische advent kalender.

Lees verder »

Digitale schoonmaak

Net als een huis, vereist een website ook het nodige onderhoud. Ik hield een digitale schoonmaak en veranderde een paar rubrieken van naam.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.