Meer berichten

Joke Proper: Jetski’s

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper: Het leven is echt goed in Olst.

Lees verder »

Prepper Anneke net geen wereldkampioen Snertkoken maar toch blij

Prepper Anneke Blom was bij het Wereldkampioenschap Snertkoken en maakte daar grappige dingen mee. Een man in camouflagepak bekijkt me nauwlettend wanneer ik een vork-lepel-mes in mijn rugzak stop. Het is zo’n alle-bestek-in-één ding, maar dan van een degelijke kwaliteit. Ik ken ze voornamelijk van de patat foodtrucks op festivals. Dan zijn ze van dun wit plastic en beloven, qua uiterlijk, dat je ermee kan prikken, scheppen én snijden. Maar niets is minder waar. Meestal blijft het bij scheppen, prikken en breken. Maar deze “sporknife” (tja, hoe moet je zo’n ding noemen… ik dacht we maken een combi van spoon-fork-knife) was anders. Hij werkte. Dus die moest mee in de tas voor in mijn Get Home Bag.

Lees verder »

Preppen en verzekeren

Prepper Anneke Blom geeft adviezen voor je verzekeringspakket.

Lees verder »

Prepperles: Noodpakket voor 48 uur, “zijn dan nu eindelijk de ogen geopend?”

Het is dinsdagochtend kwart voor zeven als Anneke Blom gebeld wordt. NPO Radio 2 aan de lijn. Of ze als ‘expert’ iets wil vertellen over het 48-uursnoodpakket dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Pieter-Jaap Aalbersberg aanraadt om in huis te hebben.

Lees verder »

Prepperles van Anneke Blom: als je de jackpot wint, moet je daar dan ruchtbaarheid aan geven?

Als prepper heb je altijd voorraad in huis, waarvan dan ook, voor als het even tegenzit. Maar als de pleuris uitbreekt, hoe hou je dan de meute buiten die zich niet voorbereidde?

Lees verder »

Prepperles van Anneke: Met je boodschappentas proletarisch winkelen in het bos

Prepper Anneke Blom is altijd al voorbereid voor als het een keer wat minder gaat. Van de week keek ze met haar kinderen naar een item in het Jeugdjournaal over wildplukken in de natuur. Het is er de tijd voor: beukenootjes en kastanjes. Een echte prepper weet dat de natuur je helpt in tijden van nood. Maar bijvoorbeeld paddenstoelen… hoe zit dat?

Lees verder »

Prepperles: Als je door de crisis niet meer naar de kermis kunt, is dat erg?

Prepper Anneke Blom is altijd al voorbereid voor als het een keer wat minder gaat. Ze ziet in het nieuws dat dat niet voor alle Nederlanders geldt. Die hebben het nu ineens over ‘overleven’ omdat ze de kermis niet meer kunnen betalen. Maar of dat overleven is? Anneke staat zaterdag met haar boek én met haar kennis over preppen op de Jaarmarkt van Olst.

Lees verder »

Prepperles van Anneke Blom: op vakantie uit je comfort-zone maar niet uit het veld geslagen

Als prepper heb je altijd voorraad in huis, waarvan dan ook, voor als het even tegenzit. Maar ja, dat is op vakantie niet altijd mogelijk. Anneke Blom heeft zich er dapper doorheen geslagen.

Lees verder »

Prepper Anneke: Zaai, stek, weck

Prepper Anneke Blom laat zien dat wecken van producten helemaal niet zo moeilijk is.

Lees verder »

Hoe houden we komende winter het huis warm

Prepper Anneke Blom geeft weer serieuze tips. Deze keer over een mogelijk ‘energiearme’winter.

Lees verder »

Prepperles: Ook prepper Anneke Blom komt wel eens in de problemen

Anneke Blom is prepper, prepaired voor als er erge dingen gebeuren. Dus ging ze ook goed voorbereid naar een barrelrally. Maar een barrel en goed voorbereiden, het is de goden verzoeken.

Lees verder »

Prepperles van Anneke Blom: Hoe goed ben jij voorbereid op: brand?

Sinds 1 juli is het verplicht om op iedere verdieping in huis een rookmelder te hebben. Dit geldt alleen voor de verdiepingen met een woonkamer, slaapkamer of keuken. Die zolder waar je alleen maar komt…

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.