Meer berichten

GemeenteBelangen Raalte wil geen einde aan paasvuren

Het duurt nog even voordat het zover is, maar inmiddels is het wel duidelijk geworden dat de traditie van de paasvuren onder druk is komen te staan.

Lees verder »

Duurzaamheidscoalitie krijgt raadsbrede steun in Raalte voor voorstellen

Duurzaamheidscoalitie (D66, GroenLinks en PvdA) krijgt het bij de raadsbegroting 2023 voor elkaar. Raadsbrede steun voor meer natuurlijk spelen, ontmoeten én versterken omslag naar extensief maaien.

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte komt met tien verbeterpunten voor de begroting

Op donderdag 10 november behandelde de gemeenteraad de concept gemeentebegroting 2023. Met de begroting en de daarbij behorende plannen is een bedrag gemoeid van afgerond 125 miljoen euro.

Lees verder »

Iedereen in de kou, behalve aandeelhouders? Het moet (en kan) anders

Onze basisbehoeften staan onder druk. Wonen, voedsel en nu ook energie: het leven wordt langzaam onbetaalbaar, voor vrijwel iedereen. Ondertussen doen bedrijven alsof ze geen andere keuze hebben dan de hoofdprijs vragen. Alsof het een natuurwet is. Maar is dat wel zo? En kunnen we aan de markt ontsnappen door te investeren in de gemeenschap?

Lees verder »

Raalte: Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan de heer J.W. (Jan) Binnenpoorte

Burgemeester Dadema heeft zaterdagmiddag 5 november tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van CRT Raalte een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Jan Binnenpoorte.

Lees verder »

Autolobby te machtig? Uitstootnormen in EU worden bijna niet strenger

De Europese Commissie zal geen drastische vermindering eisen van de uitstoot door auto’s. Voor benzineauto’s zou er in de praktijk niets veranderen. De fabrikanten zijn opgelucht, milieuactivisten reageren woedend. ‘Winst is belangrijker dan de gezondheid van Europeanen.’

Lees verder »

Hoe moet de dorpsrand van Heino er uit gaan zien?

Praat mee over dorpsrand van Heino op 31 oktober

Lees verder »

Herman Kamphuis: Scheefbouw op Franciscushof Zuid

Geen gelijke woonkansen voor huurders en kopers met kleine portemonnee bij het nieuwbouwplan Franciscushof Zuid, dat in behandeling is bij de gemeenteraad in Raalte.

Lees verder »

Aannemer Klink-Nijland uit Raalte gaat metamorfose Raalte centrum uitvoeren

Het vernieuwen van het centrum van Raalte begint vorm te krijgen. Klink- Nijland, een puur Raalter bedrijf, heeft de opdracht van de gemeente Raalte ontvangen na als beste uit de inschrijving te zijn gekomen.

Lees verder »

Gemeente Raalte van start met online verlengen rijbewijs

Omdat de gemeente Raalte deelneemt aan een pilotproject kunnen inwoners van de gemeente vanaf nu online hun rijbewijs verlengen of uitbreiden.

Lees verder »

Gemeente Raalte breidt doelgroep voor het ontvangen van energietoeslag uit

In verband met de schrikbarend stijgende prijzen voor energie breidt de gemeente Raalte de toeslagen hiervoor uit, nu ook voor mensen die bij de vorige regeling buiten de de boot vielen omdat het inkomen te hoog was.

Lees verder »

Gemeente Raalte doet oproep om omgekeerde vlaggen in openbare ruimte te verwijderen

Omdat sommige mensen door de omgekeerde vlaggen gekwetst zijn en deze nu overtuigend lang gehangen hebben, verzoekt gemeente Raalte deze vlaggen uit de openbare weg te halen.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen