Meer berichten

Gemeente Raalte start proef met bodycams bij handhavers

Handhavers (boa’s) in de gemeente Raalte dragen sinds kort een bodycam. Dit is een kleine camera die standaard uit staat. De handhaver kan de bodycam aanzetten om een gebeurtenis te filmen, bijvoorbeeld als er een situatie ontstaat die onveilig is voor omstanders of voor de handhaver zelf. De beelden kunnen worden gebruikt bij een eventuele aangifte.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Alweer verkiezingen

Olster journalist. schrijver en columnist Hasan Kadoour stelt zich nog veel vragen bij het politieke toneel in Nederland en dat maakt hem best ongerust.

Lees verder »

Bert Hinnen reageert op column van Joke Proper over verkiezingen

Voormalig burgemeester van Wijhe en Olst- Wijhe kijkt terug op vroegere verkiezingen

Lees verder »

Boerderij Strunk

Gemeente Raalte biedt boerderij Strunk te koop aan

Boerderij Strunk in Raalte wordt binnenkort te koop aangeboden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. In april 2022 sprak de ruime meerderheid van de fracties uit de gemeenteraad haar voorkeur al uit voor verkoop van de boerderij.

Lees verder »

Koninklijke onderscheiding voor Anton Tijs

Burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte heeft een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Anton Tijs uit Luttenberg.

Lees verder »

Is het niet gevaarlijk dat Forum voor Democratie weggevaagd is?

Forum voor Democratie kreeg bij de Provinciale Staten verkiezingen zo’n klap, dat de Partij voor de Dieren zich zorgen maakt dat Thierry Baudet de Uil van Minerva onverdoofd de nek zal omdraaien. Maar moet het weldenkend deel van de bevolking wel blij zijn met dit enorme verlies? De reactie van de partij maakt me ongerust.

Lees verder »

Onze politiek is failliet, dus wint BBB

De Provinciale Staten-verkiezingen hebben aangetoond dat onze politiek failliet is. Een partij die is opgericht door een marketingbureau heeft gewonnen. De samenleving geeft daarmee vooral aan dat ze de andere partijen spuugzat zijn. Of zoals Lilian Marijnissen van de SP het zei: het land heeft een heel dikke middelvinger naar de gevestigde partijen opgestoken.

Lees verder »

Benieuwd naar de plannen voor de toekomst van de dorpsrand van Heino? Bekijk ze op 27 maart

Hoe ziet de dorpsrand van Heino er in de toekomst uit? Waar is ruimte voor huizen, bedrijven, groen, water en energie? Op maandagavond 27 maart presenteren we het wensbeeld voor het gebied.

Lees verder »

Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft de meeste vrouwelijk lijsttrekkers van Nederland

Uit onderzoek van de Unie van Waterschappen blijkt dat Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) de meeste vrouwelijke lijsttrekkers heeft van de 21 waterschappen in Nederland. Van de 11 partijen hebben er 5 een vrouwelijke lijsttrekker

Lees verder »

GemeenteBelangen Raalte raadslid Irene Weertman wordt tijdelijk vervangen door Johan Seekles

Fractielid GemeenteBelangen Raalte Irene Weertman- Halfwerk moet zich om medische redenen helaas tijdelijk terugtrekken uit de raadsfractie en wordt vervangen door voormalig fractielid Johan Seekles.

Lees verder »

Gemeente Raalte start locatieonderzoek voor nieuwbouw Bernadetteschool Heeten

De gemeente Raalte start een locatieonderzoek voor de nieuwbouw van de Bernadetteschool in Heeten. Doel van het onderzoek is om uiteindelijk tot een breed gedragen locatie voor een toekomstbestendige voorziening voor basisonderwijs in het dorp te komen.

Lees verder »

Researchbureau I&O: Provinciale Statenverkiezingen, vertrouwen en stikstof

Volgens peilingen van I&O wordt de Provincie als bestuurslaag meer vertrouwd dan de Rijksoverheid. Ruim vier op tien Nederlanders zeggen vertrouwen te hebben in de eigen provincie, in de landelijke overheid is dat nu 36 procent.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.