Meer berichten

Jongeren van Futureproof zetten Zwolse bloeddonoren in het zonnetje

Tijdens de actiedag van Futureproof, een trainingsprogramma over impact ondernemen, deelden de deelnemers bloemen uit aan bloeddonoren en werknemers van Sanquin Zwolle.

Lees verder »

Basisschoolleerlingen maken kennis met bijzondere Overijsselse plant- en diersoorten  

Basisschoolleerlingen maken kennis met bijzondere Overijsselse plant- en diersoorten.

Lees verder »

BoekStartdag in de Bibliotheek Salland

‘Jij bent de beste verhalenverteller. Ontdek het in de bieb!’

Lees verder »

Praktijkonderwijs Raalte doet mooie klussen bij Carinova

De leerlingen ‘Groen’ van Praktijkonderwijs Raalte krijgen steeds meer leuke opdrachten. Nu weer voor zorggroep Carinova.

Lees verder »

Al 10 jaar schooltuin van CBS De Gouden Emmer Heino bij bioboerderij Overesch

Dit jaar is De Gouden Emmer alweer voor de tiende keer met het schooltuinproject te gast op de biologische boerderij van de familie Overesch aan de Hondemotsweg. Mede dankzij onze enthousiaste vrijwilligers die er vanaf dag één bij zijn, lukt het elk jaar weer om het schooltuinproject draaiende te houden.

Lees verder »

Groene schoolpleinen inspiratiesessie van Natuur voor Elkaar

Voor scholen, gemeenten,ouders, vrijwilligers en andere partijen die aan de slag willen met een groen schoolplein!

Lees verder »

Nieuws van Veilig Verkeer Nederland

Lees hier het laatste nieuws van Veilig Verkeer Nederland.

Lees verder »

Gemeente Raalte start locatieonderzoek voor nieuwbouw Bernadetteschool Heeten

De gemeente Raalte start een locatieonderzoek voor de nieuwbouw van de Bernadetteschool in Heeten. Doel van het onderzoek is om uiteindelijk tot een breed gedragen locatie voor een toekomstbestendige voorziening voor basisonderwijs in het dorp te komen.

Lees verder »

Zijn chatbots een oplossing voor efficiëntere artikelen?

Steven Van Belleghem is onder de indruk van de prestaties van de chatbot ChatGPT. “Het is een prima researcher, minstens zo goed als een mens, en iedere keer binnen drie seconden klaar.”

Lees verder »

Floor en Jannah zijn Raalter voorleeskampioenen!

Tijdens de Voorleeswedstrijd tussen zeventien schoolkampioenen uit de gemeente Raalte zijn Floor Hollegien en Jannah Rutters uitgeroepen tot kampioenen van de gemeente Raalte. Later deze maand mogen zij de gemeente vertegenwoordigen in de regionale finale, met kans om uiteindelijk De Nationale Voorleeskampioen 2023 te worden.

Lees verder »

Nieuw in Salland: Muziek op Schoot

Muziek heeft voor jonge kinderen een grote betekenis. Liedjes kunnen helpen bij de dagelijkse bezigheden, zoals eten en drinken, of het naar bed gaan. Daarnaast kan muziek ook een grote uitlaatklep zijn voor kinderen, door lekker op muziek te dansen of te bewegen. Muziek maken is enorm goed voor de algehele ontwikkeling van een kind. Het draagt natuurlijk bij aan de muzikale ontwikkeling, maar ook aan bijvoorbeeld de motorische, zintuiglijke en de sociaal/emotionele ontwikkeling. Maar boven alles is het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om muziek te maken!

Lees verder »

Lekker in je vel met derde editie Food Challenge Noordoost Nederland

Middelbare scholen, waaronder Agnieten College uit Nieuwleusen, Arkelstein uit Deventer, Carmel College Salland uit Raalte, Carolus Clusius College en De Ambelt uit Zwolle in beweging voor de beste pokébowl van de boerderij.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.