Meer berichten

Woningbouw Mariënheem weer een stap dichterbij

Goed nieuws voor Mariënheem! Het stedenbouwkundigplan voor de nieuwbouwlocatie aan Hellendoornseweg is vastgesteld. Er komen 54 woningen. Bijna de helft van de kavels is bedoeld voor compacte, betaalbare woningen. Ook is er veel ruimte voor huurwoningen.

Lees verder »

Circulaire woningbouwer Tala uit Broekland genomineerde voor prestigieuze prijs

Duurzaam bouwbedrijf Tala uit Broekland is één van de drie genomineerden voor de Circulair Ondernemen Award regio Zwolle. De uitreiking op 30 mei vindt plaats in de week dat het innovatieve bedrijf ook haar eerste biobased sociale huurwoningen oplevert in Olst.

Lees verder »

Informatiebijeenkomst over nieuwbouwplan Mariënheem

Mariënheem krijgt een nieuwe woningbouwlocatie aan de Hellendoornseweg. Hier komen ongeveer 50 woningen, zowel koop als huur. Hoe moet het plan eruitzien? Wat is daarbij belangrijk?

Lees verder »

De Noordmanshoek, Landgoed van de toekomst In Wijhe

Deze week heeft de gemeenteraad van Olst-Wijhe besloten om groen licht te geven voor de verdere ontwikkeling van landgoed De Noordmanshoek. Voor de gelijknamige stichting en Natuur en Milieu Overijssel (NMO) een belangrijke mijlpaal. Het afsluiten van een eerste lange deel van een proces dat begon als een burgerinitiatief om voor de 25 ha grote Noordmanshoek een duurzame toekomst te maken.

Lees verder »

Start kaveluitgifte nieuwbouwplan Molenwijk in Heino

De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Molenwijk in Heino. Het gaat om 11 kavels voor vrijstaande woningen, 10 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en 14 kavels voor rijwoningen. Daarnaast verkoopt de gemeente grond aan SallandWonen voor de bouw van 20 huurwoningen. De uitgifte vindt plaats onder voorbehoud van het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan.

Lees verder »

Herman Kamphuis: Scheefbouw op Franciscushof Zuid

Geen gelijke woonkansen voor huurders en kopers met kleine portemonnee bij het nieuwbouwplan Franciscushof Zuid, dat in behandeling is bij de gemeenteraad in Raalte.

Lees verder »

Flexwoning van Tala maar liefst 90% biobased

Tala Flex uit Broekland brengt een compleet programma duurzame en circulaire flexwoningen. Een zeer verantwoorde uitkomst in deze tijd van woningschaarste

Lees verder »

Lodewijk Hoekstra: “Dit is dé kans om natuurinclusief bouwen tot norm te verheffen”

Veel mensen kennen hem als tv tuinman. Maar het grootste deel van de tijd zet Lodewijk Hoekstra zich in om van natuurinclusief bouwen het nieuwe normaal te maken. Bijvoorbeeld door duurzaamheidspaspoorten voor materialen, tuinen en…

Lees verder »

Deze burgers begonnen samen een school, voedselgemeenschap en ecodorp

In plaats van kritiek te leveren op het systeem, kun je veel beter in actie komen, weten deze burgers uit Boekel (NB). Interessant idee voor Salland!

Lees verder »

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) in nieuwbouwplan in Broekland

Gemeente Raalte gaat het nieuwbouwplan ’t Broeck in Broekland realiseren onder CPO.

Lees verder »

Gemeente Raalte koopt grond aan voor nieuwe woningbouwlocatie Mariënheem

De gemeente Raalte heeft in Mariënheem grond aangekocht ten behoeve van nieuwbouw.

Lees verder »

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) voor nieuwbouwplan Lierderholthuis Noord

Nieuwbouw in Lierderholthuis in samenwerking met een CPO groep.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.