Meer berichten

Salland Deze Week: Brief van Pieter Omtzigt en Eddy van Hijum

Tot op het laatste moment was het spannend of we een kabinet zouden krijgen met een partij die stelselmatig hele groepen van onze samenleving wegzet én met een partij die als tool door een marketingbureau in de markt is gezet. Omtzigt en Van Hijum waren die eendenkooi ingekropen en eenmaal binnen kregen ze het idee dat ze er niet meer uit konden. HierInSalland heeft een brief geschreven waarmee die twee alsnog het rechte pad hadden kunnen kiezen, zonder gezichtsverlies, maar vooral omwille van het landsbelang.

Lees verder »

CdK aan LTO: Tuurlijk ondersteun ik jullie promopraat niet, ga maar anders boeren!

Nadat boeren geregeld en bedreigend het plein voor het provinciehuis in Zwolle bezetten, bakten ze er van de week zoete broodjes met een goodwillcampagne. Namens de koning trapte de commissaris van de provincie met open ogen in de reclamestunt en stond glimlachend naast een misleidend spandoek. HierinSalland onderschepte de brief die CdK Heidema hád moeten schrijven waarom hij er níet bij zou zijn.

Lees verder »

Brief die John Voppen (ProRail) hád kunnen schrijven: ProRail stopt met gifgebruik, te beginnen in Salland

Al tien jaar voert Jan Overesch actie tegen glyfosaatgebruik door ProRail. Hij doet dat als biologisch boer, als lid van de alarmgroep Heel Salland Biologisch en als mede-oprichter van Salland Zoemt. Zo ineens was daar gisteren het nieuws dat ProRail stopt met het gif. Over tien jaar… Hier in Salland helpt directeur John Voppen met een brief die hij ook had kunnen schrijven.

Lees verder »

pieter omtzigt nsc politiek

Salland Deze Week: De brief die Omtzigt eigenlijk wilde publiceren

Deze week trok de integere Omtzigt, zich terug uit de formatieonderhandelingen. Hij heeft alles gedaan om tot een vertrouwensbasis met de andere partijen te komen, hoewel hij altijd duidelijk gecommuniceerd heeft dat hij sceptisch stond tegenover de door PVV en BBB gewenste coalitie, welke ook door de VVD gedoogd zou kunnen worden.

Lees verder »

Adema verdedigt zijn ‘nee’ tegen glyfosaat met verwijzing naar zijn christen zijn

Verreweg de meeste landen in de Europese Unie zijn tegen glyfosaat. Slechts drie landen zijn voor. De rest onthield zich deze week van stemming voor nog eens een goedkeuring van het landbouwgif voor tien jaar. Democratisch gezien weet je de uitkomst dan wel. Toch?

Lees verder »

andre kuipers

Festival Raalte op Groen donders succesvol

Raalte op Groen was zaterdag een enorm druk bezocht festival in het Raalter Hoftheater. Honderden mensen kwamen groen snuiven. André Kuipers waarschuwde de bomvolle theaterzaal: let een beetje op met die aarde, we hebben er maar een.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.