Laatste berichten Milieu

Meer berichten

P10 steunt lokale initiatieven met de Henk Aalderink-prijs

P10, het samenwerkingsverband van dertig grote plattelandsgemeenten, stelt de Henk Aalderink- prijs in. Met deze prijs worden inwoners beloond die zich inzetten voor hun dorp of gemeenschap met een vernieuwend en duurzaam initiatief. De winnaar ontvangt tweeduizend euro.

Lees verder »

Column: Een vitaal platteland begint van bovenaf

Columnist Hidde Boersma van Stimuland maakt zich zorgen over het verdwijnen van de grutto en komt met voorstellen.

Lees verder »

Blog Matthijs Nijboer: Het oude normaal

Matthijs Nijboer verwondert zich in zijn blog dat echt alles weer bij het oude normaal is. Wanneer worden meer mensen wakker?

Lees verder »

Albert Heijn schaft plastic zakjes voor groente en fruit af

Albert Heijn klanten kunnen voortaan gebruik maken van duurzame verszakjes. Deze zijn wasbaar en gaan tientallen keren mee. Dit om de hoeveelheid plasticafval te reduceren.

Lees verder »

Open Dag bij Overesch Ecologische Landbouw, stampvol programma voor jong en oud

Op zondag 12 juni houdt Overesch Ecologische Landbouw weer haar open dag met veel activiteiten en informatie.

Lees verder »

Enquête hartritmestoornissen en pesticiden vraagt deelnemers

Boezemfibrilleren, ook wel atriumfibrilleren genoemd, is de meest voorkomende hartritmestoornis in Nederland. Stichting AtriumFibrilleren Innovatie Platform (AFIP) wil hier meer inzicht krijgen en nodigt u uit een enquête in te vullen.

Lees verder »

Extinction Rebellion mobiliseert achterban voor protestweek in Olst

Op zaterdag 7 mei organiseren de vijf Oostenlijke lokale afdelingen van Extinction Rebellion (XR) een zogeheten Mobilisatiedag. De dag vindt plaats in Olst en deelname is gratis.

Lees verder »

Klimaatmars Rotterdam

Klimaatmars Rotterdam op 19 juni, georganiseerd door Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Code Rood, DeGoedeZaak en TNI

Lees verder »

Verkiezing Blije Bermen voor gemeenten

Natuur voor Elkaar organiseert verkiezingen van de meest ecologische bermen in gemeenten.

Lees verder »

Opwarming en uitstervingsgevaar: wat gebeurt er en wat kun je zelf doen? Informatieavond en actietraining over klimaatcrisis

Bij Goede Buren (Hendrik Droststraat 47) in Olst vindt op donderdag 28 april van 20.00-21:30 uur een bijeenkomst plaats over de actuele stand van zaken en de vraag wat je daar zelf aan kunt doen. Op zondag 1 mei vindt er ook in Olst over hetzelfde onderwerp een actietraining plaats in Het Middenhuis, Rietgors 22.

Lees verder »

Klimaatcrisis Coalitie organiseert een actieconferentie klimaatrechtvaardigheid

De Klimaatcrisis Coalitie organiseert een Actieconferentie voor Klimaatrechtvaardigheid op 23 april in Utrecht. De conferentie is voor mensen die actief zijn in de klimaatbeweging (of meer betrokken willen worden) . Ook is men al druk bezig met een nieuwe klimaatmars.

Lees verder »

SOS – Nederlandse organisaties willen een ambitieuzere Pesticiden-Reductie Regulering

20 Nederlandse organisaties stuurden een verklaring aan de regering met een dringende oproep het pesticidegebruik drastisch aan te pakken. Steeds meer blijkt hoe gevaarlijk deze stoffen zijn voor mens, dier en bodem.

Lees verder »