Meer berichten

XR Deventer: 100%-korting op Black Friday

Extinction Rebellion Deventer deelt op vrijdag 25 november in de binnenstad van Deventer 100%-korting coupons uit. De actie is bedoeld als protest tegen de overconsumptie die wordt gestimuleerd door Black Friday.

Lees verder »

Salland deze week: Met betere provinciale wegen verdwijnt de leefbaarheid in de dorpen

Och man, wat willen we graag snel over de N35, de N348 en de IJsseldijk racen. Lekker alleen in je auto en dan zo snel mogelijk in Deventer, Zwolle of Twente komen. Maarrrrr: hoe sneller we in de stad zijn, hoe minder reden voor een bedrijf zich in een dorp te vestigen.

Lees verder »

Klimaatweek: Logisch Leven Quiz bij RTV Oost

Tijdens de Nationale Klimaatweek, van 31 oktober t/m 6 november, besteedt RTV Oost uitgebreid aandacht aan duurzaamheid. De week wordt afgesloten met de Logisch Leven Quiz die je op vrijdag 4 november om 18.00 uur kunt zien en spelen bij TV Oost.

Lees verder »

Henk Schreij: Broeikasgas en ozonlaag- gat, hoe zit dat?

Eigenlijk weet iedereen dat nu wel: De aarde warmt steeds meer op, wat komt door het broeikasgas CO2. Maar die CO2, hoe zorgt die voor de opwarming? En het “gat in de ozonlaag”, komt dat ook van die CO2? Spoiler alert: “het gat in de ozonlaag komt niet van een broeikasgas, maar van . . . ”

Lees verder »

Autolobby te machtig? Uitstootnormen in EU worden bijna niet strenger

De Europese Commissie zal geen drastische vermindering eisen van de uitstoot door auto’s. Voor benzineauto’s zou er in de praktijk niets veranderen. De fabrikanten zijn opgelucht, milieuactivisten reageren woedend. ‘Winst is belangrijker dan de gezondheid van Europeanen.’

Lees verder »

Doe mee met de Nacht van de Nacht op 29 oktober

Natuur en Milieu Overijssel organiseert op 29 oktober weer een Nacht van de Nacht.

Lees verder »

Duurzaamheidscoalitie Raalte: reclame alleen maar als je een JA-sticker neemt

Om grote hoeveelheden  papiergebruik te bestrijden heeft de Duurzaamheidscoalitie Raalte raadsvragen gesteld om te bereiken dat reclamedrukwerk alleen nog maar bezorgd mag worden wanneer zich een JA sticker op de brievenbus bevindt.

Lees verder »

Natuur en Milieu Overijssel: Polariseren of samenwerken aan een duurzame toekomst

Het zijn onrustige, onzekere tijden. De problemen stapelen zich op. We zitten met de klimaatverandering, stikstofproblemen, woningcrisis, aardgascrisis, landbouwcrisis, … Natuur en Milieu Overijssel wil samen met jou naar een oplossing zoeken.

Lees verder »

Klimaatgesprek met deelnemers aan onze rubriek’ Wat doe jij duurzaam’! Kom jij ook?

Op 23 september organiseert de Sallandse Duurzaamheidscoalitie, bestaande uit D66, GroenLinks en PvdA een gespreksavond met het thema ‘Klimaatverandering, hoe ga ik ermee om?’. Je kunt er in gesprek met deelnemers van onze rubriek ‘Wat doe jij duurzaam’

Lees verder »

Terinzagelegging vastgestelde addenda voor vijf Natura 2000 – beheerplannen

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben voor vijf Natura 2000-beheerplannen een addendum (bijlage) vastgesteld.

Lees verder »

Controleer gratis je bandenspanning op zaterdag 20 augustus in Raalte

Rijd klimaatvriendelijker, schoner én veiliger met de juiste bandenspanning. Laat deze gratis controleren.

Lees verder »

Stikstof bedreigt de hei, maar boswachter Jos Schouten is optimistisch over de toekomst

De heide is in de augustusmaand op z’n mooist. Hij bloeit dan zijn kenmerkende paars. Boswachter Jos Schouten van Natuurmonumenten waarschuwt echter. Schone schijn bedriegt. Want door een overvloed aan stikstof wordt de bodem bedekt door mos. Dat verstikt de zaadjes van de heideplantjes van nu, zodat je geen nieuwe aanwas krijgt. En dan is daar dit jaar nog de plaag van het heidehaantje, die de bladeren en wortels van de heide aanvreten.

Lees verder »