Laatste berichten Kort Circulair

Meer berichten

mijn dagbouw pxhere

Ebel Berghuis: Krimp voor halvering grondstoffengebruik, oplossing of valkuil?

Onderzoeker Ebel Berghuis heeft twijfels over de toekomst wanneer de economische groei zich ontwikkelt in hetzelfde tempo en verdiepte zich daarin.

Lees verder »

biobased bouwen groen kennisnet

Biobased bouwmaterialen voor een duurzame toekomst

Biobased bouwen is van groot belang voor een duurzame toekomst. Daarnaast blijkt het gebruik va biobased bouw-materialen in huizen gezonder te zijn en meer comfort te bieden, schrijft Stichting Agrodome op haar website. Begin 2024 is er een nieuwe subsidieregeling gestart die het gebruik van biobased bouwmateriaal verder stimuleert.

Lees verder »

Ik 💜 tweedehands! Jij ook? Kom naar Het Goed

Deze week wordt de dag van de liefde weer wereldwijd gevierd. Ook bij Het Goed is ons paarse hart gevuld met onvoorwaardelijke liefde: en wel voor hergebruik en onze fantastische collega’s.

Lees verder »

Kort Circulair: Stadsmijnbouw, dat scheelt nogal

Columnist Ebel Berghuis licht het begrip ‘stadsmijnbouw’ toe en vraagt aandacht voor een boek van Ronald Rovers over het recirculeren van grondstoffen en de dilemma’s daarbij.

Lees verder »

Van afgedankte mondkapjes tot oude dekens: Atelier Noggus in Ommen weet raad

‘Wie heeft belang bij een paar pallets onverkochte katoenen mondkapjes van de Wehkamp’, stond er een tijdje terug op de WaardeRing-app. Daarop worden regelmatig overgebleven producten, restpartijen en tot grondstoffen om te buigen ‘afval’ aangeboden.

Lees verder »

Ebel Berghuis: Zonder een gezonde bodem én zonder (gezond) boeren(verstand) geen voedsel.

In de rubriek Kort Circulair ontrafelt Ebel Berghuis (Heino) de circulaire economie. Onze lineaire economie is aan zijn eind, maar hoe zit die circulaire economie in elkaar? In dit artikel ontrafelt Ebel de hoognodige transitie van de landbouw naar circulair.

Lees verder »

Bij biodynamische boer Jan Overesch kunnen geïnteresseerde collega’s een cursus kringlooplandbouw volgen

Vier ervaren biodynamische boeren geven 4-daagse cursussen aan boeren die interesse hebben om over te stappen op kringlooplandbouw. Het langst bestaande bedrijf op dit gebied in Raalte van Jan Overesch in Raalte is er daar één van.

Lees verder »

Kort circulair: Krimpen en ontkoppelen

Columnist Ebel Berghuis vraagt zich af: Krimpen voor milieu en klimaat?

Lees verder »

Ebel Berghuis: All inclusive prijzen

Columnist Ebel Berghuis verdiepte zich in verborgen milieukosten die meestal niet doorberekend worden.

Lees verder »

Nieuwsbrief WaardeRing

Welkom bij WaardeRing! Om mensen en materialen op een optimale manier een (nieuwe) kans te geven, is verbondenheid nodig. In het circulaire ambachtsnetwerk WaardeRing werken bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties graag samen om circulariteit structureel op de kaart te zetten.

Mooie initiatieven voor het inzetten van mensen en afgedankte materialen zijn altijd welkom bij WaardeRing.

Lees verder »

Kort Circulair: Circulair marktmechanisme een contradictio in terminis?

Kun je marktmechanisme wel gebruiken als je circulair wil ondernemen? Of zit de markt circulair ondernemen juist tegen. Ebel Berghuis diept dit thema uit in zijn rubriek Kort Circulair.

Lees verder »

Circulair Ambachtsnetwerk Waardering maakt kans op Overijsselse en landelijke circulaire prijs

Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing timmert keihard aan de circulaire weg. Het netwerk biedt sinds drie jaar kansen voor mensen en materialen, en dat wordt gewaardeerd! Dat merken we aan de reacties van betrokkenen, van leerlingen, van medewerkers, van WaardeRing-partners, van bedrijven, organisaties en overheden.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.