Laatste berichten Hasan's bespiegelingen

Meer berichten

Hasan Kaddour: Het Offerfeest Eid al-Adha

Olster journalist, schrijver en columnist Hasan Kaddour legt uit wat het Offerfeest voor moslims inhoudt. Hierbij zijn eerste bijdrage.

Lees verder »

Speeltuin Enkweg Olst heeft meer aandacht nodig

Als het maar even kan ga ik met mijn drie kinderen het park in. Vooral die tweeling-jongens van 2 jaar hebben veel meer energie dan ze in ons appartement kwijt kunnen. Maar toen troffen we poepluiers aan op de glijbaan en even verder op een heel grote plastic boodschappentas. Ik vroeg me af: wie doet zo iets; wie is er verantwoordelijk voor het opruimen. Maar ook: hoe belangrijk zijn parken voor ons!

Lees verder »

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: de leerlingen schrijven berichten naar Zijne Majesteit de Koning op Koningsdag

In ons schrijfproject in samenwerking met De Linde schrijven leerlingen deze week een brief aan de koning. Natuurlijk gaan we er voor zorgen dat die brieven ook echt bij Willem Alexander terecht komen!

Lees verder »

hasan informatie voorziening

Hasan Kaddour: Onbekend maakt onbemind en het getto van sociale media

Olster journalist en columnist Hasan Kaddour vindt (overheid)communicatie met nieuwkomers via sociale media ontzettend belangrijk.

Lees verder »

Voor het tweede jaar op rij een oecumenische Vastenmaaltijd in Wijhe

Journalist en columnist Hasan Kaddour beleefde een prachtige Iftar maaltijd in Wijhe, waar religies elkaar ontmoetten voor een vastenmaaltijd.

Lees verder »

Hasan Kaddour: De media, vluchtelingen en de lamme man

Olster journalist en columnist Hasan Kaddour heeft een interessante mening over het vluchtelingenprobleem, deels gestoeld op eigen ervaringen.

Lees verder »

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: Hoe zou de wereld er in de toekomst uitzien?

Het project “Samen schrijven” wordt georganiseerd door mediaplatform DamastInSalland en VSO de Linde te Deventer, Het team van VSO De Linde en de leerlingen gingen enthousiast aan de slag met het project,

Lees verder »

Ramadan, wat is dat precies?

Hier in Salland wensen we elkaar gezegende Paasdagen of een fijne Kerst. We wensen elkaar geen fijne vastentijd. Moslims doen dat wel. Voor hen is de ramadan een essentiële maand van bezinning. DamastInSalland redacteur Hasan Kaddour legt uit.

Lees verder »

Bijzondere Bosnische avond in het Holstohus Olst

Als je in onze samenleving in Oost-Salland rondkijkt, vind je jezelf als een ambachtsman van damast die overal gouden draden ontdekt. Dit was duidelijk voor mij tijdens mijn ontmoeting en interview met een andere gouden draad toegevoegd aan het Damasten weefsel van onze Sallandse gemeenschap: de Bosnische Almira Sabirovic. Op 19 april kun je kennismaken met haar kookkunsten in het Holstohus in Olst.

Lees verder »

“Samen schrijven” van VSO De Linde Deventer: Verhalen over Valentijnsdag

Met het project “Samen schrijven” tussen Damastinsalland mediaplatform en VSO de Linde te Deventer, biedt het project ook de burgers van Salland en Nederland in het algemeen de mogelijkheid om schriftelijk meer te weten te komen over de talenten en capaciteiten van de leerlingen van de VSO De Linde Deventer.

Lees verder »

Drie rozen

Prachtige observatie van columnist Hasan Kaddour bij het wegbrengen van zijn dochter naar de kinderopvang.

Lees verder »

Hasan Kaddour: De Vreemdeling

Hasan Kaddour, vluchteling uit Syrië, inmiddels Nederlander en neergestreken in Olst, kent de worsteling tussen twee werelden als geen ander. Daar gaat dit verhaal over. Het is niet autobiografisch, maar bevat wel enkele persoonlijke gebeurtenissen. Een verhaal dat schommelt tussen absoluut pessimisme en de zoektocht naar optimisme van élke vluchteling. Dat is wel even een ander verhaal dan praten over hoeveel ‘we’ er toelaten.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.