Meer berichten

Stichting Hoopheggen plantte weer 150 meter heggen aan in het Raalter buitengebied

Heggen planten. Een eenvoudige handeling, maar met veel resultaat. Het planten van heggen is een manier om snel het tij voor een kwakkelende biodiversiteit te keren.

Lees verder »

Kaalslag bergingsvijver Raalte Noord ‘om beschoeiing te redden’

De houtwal rondom de bergingsvijvers van Raalte Noord (weerszijden van de Raarhoeksweg) is niet meer.

Lees verder »

Spreekuur Stadsnatuur in de bieb in Ommen

Wil je werken aan een natuurlijke leefomgeving. Kom naar de bibliotheek in Ommen.

Lees verder »

Groene Karavaan komt naar het Vechtdal

Onder het motto ‘Met verwondering en verbinding’ komt de Groene Karavaan naar het Vechtdal.

Lees verder »

Groene vingers gezocht voor de Groene Schoolpleinen Brigade

Vind jij het heerlijk om buiten bezig te zijn? Draai jij je handen niet om voor een flinke snoeiklus? Of heb je nog niet zo veel ervaring met het onderhouden van groen, maar lijkt het je juist leuk om dat te leren in een gezellige setting? Meld je dan aan voor de Groene Schoolpleinen Brigade.

Lees verder »

‘Pientere Tuinen’ moet gezondere leefomgeving opleveren

Zes organisaties hebben het initiatief genomen voor Pientere Tuinen, het grootste participatieproject van Nederland. Het streven is een groenere, gezondere leefomgeving en een groter bewustzijn en grotere motivatie bij tuinbezitters creëren. De opzet is om data te verzamelen en op basis hiervan meer maatwerk te bieden met tuintips en voorlichting.

Lees verder »

Uitwaaien in de kerstvakantie op De Sprengenberg bij Haarle

Haal een frisse neus in de Kerstvakantie: wandelen samen met de boswachters van Natuurmonumenten op Landgoed de Sprengenberg,

Lees verder »

Groene vingers gezocht voor de Groene Schoolpleinen Brigade in de gemeente Raalte

Vind jij het heerlijk om buiten bezig te zijn? Draai jij je handen niet om voor een flinke snoeiklus? Of heb je nog niet zo veel ervaring met het onderhouden van groen, maar lijkt het je juist leuk om dat te leren in een gezellige setting?

Lees verder »

In 2023 klimaatsubsidie gemeente Raalte opnieuw beschikbaar, met hogere bedragen

Sinds begin 2022 stelt de gemeente Raalte een klimaatsubsidie beschikbaar. Hiermee betaalt de gemeente een deel van de kosten als inwoners, ondernemers en organisaties aan de slag gaan met het vergroenen en waterbestendig maken van hun tuin, terrein of buurt.

Lees verder »

Met 21.311 gewipte tegels verovert Raalte plaats in top 10 NK Tegelwippen

In de afgelopen zeven maanden hebben meer dan 2,8 miljoen tegels ruimte gemaakt voor groen: een nieuw record voor het NK Tegelwippen. Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ staken inwoners hun handen uit de mouwen voor een groene en klimaatbestendige tuin en buurt.

Lees verder »

De Ulebelt zoekt bomenredders: Babybomenactie in Deventer en Olst   

Vanaf eind oktober zijn er Babybomendagen in Deventer en Olst. Iedereen die zin heeft om samen een dagje te ‘aarden’ en bij wil dragen aan vergroening, kan zich opgeven als ‘bomenredder’. De organisatie is in handen van de Ulebelt.

Lees verder »

Start Sallandse babybomenactie in Deventer: gratis bomen voor een groene stad

De Ulebelt zoekt tuinbezitters en terrein-eigenaren die plek hebben voor een boom. Daarvoor biedt ze zaailingen aan, jonge boompjes van allerlei soorten, uit de buurt.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.