Meer berichten

Even voorstellen: Care for Women Raalte voor vrouwen met hormonale klachten

Mijn naam is Nathalie Wichink,  werkzaam bij Care for Women Raalte. Als care for Women specialist adviseer en begeleid ik vrouwen die last hebben van hormonale disbalans. Hierbij kun je denken aan  vrouwen met overgangsklachten, stress en burn-out klachten of vrouwen met PMS (Pre Menstrueel Syndroom). Op 29 januari neemt zij deel aan de gezondheidsbeurs in het HOFtheater Raalte.

Lees verder »

Onduidelijkheid rondom Parkinson: “Sommige boeren en telers voelen zich schuldig aan hun eigen ziekte”

In haar praktijk in het Westland ziet neuroloog Marieke van Oijen steeds vaker parkinsonpatiënten. Is er een verband met de pesticiden die daar veel gebruikt worden? In de Volkskrant schrijft zij over haar zoektocht naar antwoorden én haalt ook tuinbouwvoorbeelden aan.

Lees verder »

Gratis groentezaden voor basisscholen en BSO’s uit Overijssel

Basisscholen en BSO’s uit Overijssel kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! Voor scholen die nog meer eetbaar groen op het schoolplein willen, bieden we ook een gratis advies op maat aan.

Lees verder »

Hogeschool Saxion: Karin Dijkstra geïnstalleerd als lector Gezondheidsbevordering in de leefomgeving

De leefomgeving is de sleutel tot gezondheidsbevordering. ‘’Daar is grote winst te behalen. Maar dat is een hele uitdaging. Leefstijlverandering is vaak twee stappen vooruit en vervolgens één stap achteruit.’’ Aldus dr. Karin Dijkstra. Zij werd donderdag 13 oktober 2022 geïnstalleerd als lector Gezondheidsbevordering in de leefomgeving van het lectoraat Smart Health van hogeschool Saxion.

Lees verder »

Nieuwbouw Sallands Hospice De Cirkel officieel geopend

Bij hospice De Cirkel in Raalte werd de uitbreiding geopend.

Lees verder »

Hasan Kaddour: Vreselijk geschrokken, 200 duizend jonge Nederlanders voelen zich eenzaam

Olster journalist en columnist Hasan Kaddour was geschokt over de hoge aantallen eenzame mensen in ons land en legt uit hoe hij door dit proces ging.

Lees verder »

Onze samenleving is ziek. Het medicijn? Medemenselijkheid!

In onze maatschappij draait alles om het individu, inclusief de gezondheidszorg. Het gevolg is symptoombestrijding en het medicaliseren van sociale vraagstukken. Dat stelt Jo Caris, bijzonder hoogleraar organisatieontwikkeling in de zorg. “In het Westen zijn we verleerd om de ander het gevoel te geven: ‘ik ben er voor je.’” 

Lees verder »

Open dag Stichting De Cirkel Raalte

Stichting De Cirkel in Raalte verleent terminale zorg in hospice en thuis. Op 8 oktober organiseren zij een Open Dag.

Lees verder »

Themaweek van de Palliatieve zorg van 3 t/m 8 oktober

Hoe ziet de palliatieve zorg er in Salland uit en hoe kunt u er gebruik van maken.

Lees verder »

Astrid Schulting nieuwe directeur Publieke Gezondheid GGD IJsselland

Astrid Schulting is benoemd tot directeur Publieke Gezondheid van GGD IJsselland.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.