Meer berichten

Moerasvoertuigen in de Raarhoek, ’t is voor de goede zaak

Wat kriege wie noe dan? Zwaar materieel in het wuivende riet. Moerasvoertuigen zijn het, laat Waterschap Drents Overijsselse Delta weten. Om maaiwerk te verrichten in de waterbergingen in de Raarhoek.

Lees verder »

Kruisbestuiving Bokaal voor Bijenvereniging Heino die de roetbij wil redden

Sallandse natuurclubs hebben vrijdagavond de roetbij geadopteerd. Kees Koopman en Paul van der Eerden kregen er gelijk bij de start al de ‘Kruisbestuiving Wisselbokaal’ voor uitgereikt.

Lees verder »

Gratis groentezaden voor basisscholen en BSO’s uit Overijssel

Basisscholen en BSO’s uit Overijssel kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! Voor scholen die nog meer eetbaar groen op het schoolplein willen, bieden we ook een gratis advies op maat aan.

Lees verder »

De Kleine Roetbij is het boegbeeld van Sallandse biodiversiteit en daarom heel belangrijk

Salland adopteert de Kleine Roetbij, Sallandse kruisbestuiving tussen de Bijenvereniging Heino en de Duurzaamheidscoalitie.

Lees verder »

Stichting Heg & Landschap organiseert lezing in Raalte

Onder auspiciën van IVN Raalte zal Lex Roeleveld op 29 november een lezing geven in het Annahuis in Raalte.

Lees verder »

Mathijs Nijboer: Hete herfst

Matthijs Nijboer is directeur van Natuur en Milieu Overijssel en schrijft regelmatig columns over de natuur in onze provincie.

Lees verder »

Landschap Overijssel: Succesvolle Natuurwerkdag 2022

1.750 deelnemers op ruim 50 kluslocaties namen deel aan de Natuurwerkdag 2020 van Landschap Overijssel

Lees verder »

Gosse Jongstra: De achteruitloopkip

Columnist Gosse Jongstra heeft zorgen over gediscrimineerde kippen en moeilijke keuzes die je als kippenhouder soms moet maken.

Lees verder »

Buffels in uiterwaarden Keizersrande

Vanaf de eerste helft van 2023 gaan waterbuffels het beeld van de uiterwaarden bij Deventer verrijken. Emma Vlaanderen en Olivier Schutzelaars van Boer ’n Buffel settelen zich met hun kudde van 40 Aziatische waterbuffels op Natuurderij Keizersrande aan de IJsseldijk in Diepenveen. Deze ondernemende natuurboeren gaan hier op biologisch dynamische wijze boeren. Zij zetten hiermee het gedachtegoed van de Natuurderij voort door samen met de buffels natuur, landbouw, ecologie, economie en recreatie te verenigen.  

Lees verder »

Natuur voor Elkaar trekt met de Groene Karavaan door Overijssel  

Op zaterdag 29 oktober start de eerste Groene Karavaan van het programma Natuur voor Elkaar in Deventer. Twee weken lang kunnen inwoners van Deventer, Raalte en Olst-Wijhe genieten van talrijke groene activiteiten in hun omgeving.

Lees verder »

De Ulebelt zoekt bomenredders: Babybomenactie in Deventer en Olst   

Vanaf eind oktober zijn er Babybomendagen in Deventer en Olst. Iedereen die zin heeft om samen een dagje te ‘aarden’ en bij wil dragen aan vergroening, kan zich opgeven als ‘bomenredder’. De organisatie is in handen van de Ulebelt.

Lees verder »

Wilde bijen vinden hun weg naar de bijenherbergen in Heeten

In Heeten worden tien bijen- en insectenherbergen geplaatst. Acht kasten staan al op hun bestemming en worden al volop bewoond door bijen.

Lees verder »