Meer berichten

Vlinderbord geplaatst bij BS De Linderte Raalte

900 jaar Raalte Groen plaatste een vlinderbord bij BS De Linderte in Raalte.

Lees verder »

Lentefeest Natuurmonumenten op de Sprengenberg

Maak op het lentefeest een knapzak en wandel langs de imker. Vragen? Stel ze gerust! Maar je kunt ook een kijkje nemen bij de schapen, bloemen schilderen, lekker genieten op het terras of wandelen met een ezeltje. Genoeg te doen! Kom je ook?

Lees verder »

Matthijs Nijboer neemt afscheid bij Natuur en Milieu Overijssel

Bij het afscheidsinterview met Matthijs Nijboer geeft hij een duidelijke missie aan: Overheid moet scherper aangeven wat er moet gebeuren, dan kan de samenleving beter uit de voeten met de vraag waarom en hoe we de enorme problemen gaan oplossen. In dit interview blikken we terug op het directeurschap van Matthijs Nijboer bij Natuur en Milieu Overijssel en de positie van NMO binnen de samenleving en het politieke speelveld.

Lees verder »

Op zondag 30 april zijn twee Sallandse Voorjaarstuinen open voor publiek.

Van 11 tot 17 uur kunt u op onderstaande adressen genieten van vele honderden kleurige tulpen en andere voorjaarsbloeiers. Als in De Keukenhof, maar dan in Salland!

Lees verder »

500.000ste geplante boom gemeld bij ‘Iedereen een Boom’ 

Afgelopen week is de 500.000ste geplante boom aangemeld bij ‘Iedereen een Boom’. Een mooie mijlpaal voor het project dat als doel heeft het planten van 1,1 miljoen bomen; één voor elke inwoner van Overijssel.

Lees verder »

Heino’s Roetbijtje is een echt knuffelbijtje…

In actie voor de Sallandse bij.

Lees verder »

Voer de Bij Bij

In het najaar planten we bomen en in het voorjaar zaaien we bloemen. Zo zorgen we voor landschapsverandering, meer biodiversiteit en voldoende en gevarieerd voedsel voor bestuivende insecten. Dit doen we altijd met zoveel mogelijk mensen, want activiteiten samen doen verbindt en geeft vreugde. 

Lees verder »

Kinderen: stop eens wat grond in je mond!

De spelmakers + ruimtedenkers van OBB hebben een zwaarwegend argument om veel meer groen te creëren: in de grond zitten miljarden bacteriën die ons gezond houden. De stichting Bac2nature heeft daar veel kennis over. Er is een direct verband tussen micro-organismen in de grond en de kwaliteit van ons immuunsysteem.

Lees verder »

Hoonhorst B(l)oeit!

Vandaag is de grondbewerking uitgevoerd op 13 adressen in de omgeving van Hoonhorst. Dit  om een zaaibed te maken voor een 1- jarige bloemenweide mengsel. Met percelen van 100m2  tot 2400m2 grote, is niet alleen de diversiteit in grote gevarieerd, maar is vooral ons doel om de biodiversiteit in onze eigen omgeving te vergroten.

Lees verder »

Noordelijke waterschappen verlengen samenwerking muskus- en beverrattenbestrijding

De waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa’s, Drents Overijsselse Delta en Vechtstromen verlengen de onderlinge samenwerking op het gebied van het bestrijden van muskus- en beverratten.

Lees verder »

Betrokken burgers onmisbaar voor klimaatbestendige leefomgeving

Alleen met de inbreng, ideeën en inzet van burgers kan Nederland de openbare ruimte klimaat- en toekomstbestendig maken. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een onlangs verschenen rapport. Burgerbetrokkenheid blijkt noodzakelijk voor een beter en rechtvaardiger leefomgevingsbeleid.

Lees verder »

Een ecologische samenleving: deze 23 vrouwen stellen de Aarde centraal

MaatschapWij publiceerde naar aanleiding van Wereldvrouwendag een interessant artikel, dat HierInSalland graag overneemt.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.