Meer berichten

Denne giet mo’nn, hee hee, noar ’t café / Met video

Dry Januari zit er op. Morgen. Benieuwd hoeveel mensen dan gelijk weer drank pakken. Mar of ie noe gelukkig wordt in ’t cafe? Normaal denkt van niet. Det helpt oe gin iene moer.

Lees verder »

Denne vraagt zich of jij al geschrokken bent van jouw alcoholafhankelijkheid

Mensen die meedoen met Dry Januari zijn nu al bijna vier weken hun lichaam aan het ontgiften. Ze zijn er nu wel achter hoe afhankelijk ze zijn van de drank, ook al is het maar een glaasje per dag.

Lees verder »

Denne ziet the true price voor alcohol wel zitten, want waarom zou hij meebetalen aan een bewust ongezond leven?

Denne schrijft in deze Dry Januari iedere dag een stukkie. Vandaag vraagt hij zich af waarom de échte prijs van drinken niet doorberekend wordt in de prijs die we er als consument voor betalen. Dat iemand zich ziek drinkt is zijn eigen keus, maar mag Denne er dan voor kiezen daar niet aan mee te betalen?

Lees verder »

Denne drinkt niet in januari en probeert de stress onder controle te houden

Een maand niet drinken, wat doet dat met lijf en leden. Je schrikt je dood… Van wat het met je doet, maar als je er goed bij nadenkt, ook van wat je dus altijd onderdrukt. Stress bijvoorbeeld.

Lees verder »

Denne chat met GPT over drank maar is er niks tevreden over

Denne heeft ChatGPT deze keer om een stevig verhaal gevraagd. Maar het blijft vlees noch vis dat die machine er uit floept. Het gaat wel lekker snel, maar je hebt er niks aan.

Lees verder »

Denne laat ChatGPT een milde anti-alcohol-tekst schrijven

Denne dut an Dry Januari en schrijft daar de hele maand iedere dag over, gisteren liet hij ChatGPT een pro-drank-stuk schrijven. Mag je raden welke opdracht GPT vandaag kreeg.

Lees verder »

Denne vraagt ChatGPT een pro-alcohol-tekst te schrijven

Denne dut an Dry Januari en schrijft daar over, maar gisteren had ie geen zin, dus riep hij de hulp in van ChatGPT die zelfstandig teksten schrijft

Lees verder »

Denne zoekt op zondagmorgen naar verslaving achter de drank

Drinken is een verslaving. En een verslaving is vaak het gevolg van vastgeroeste patroontjes. Op zondag als enige dag in de week al in de ochtend een glaasje port of een stevige borrel bijvoorbeeld. Alleen het feit dat het zondag is, maakt dat gedrag gewoon.

Lees verder »

Denne kwam dronken in de sloot een fee tegen

Denne schrijft de hele maand al over dry januari. Vandaag herinnert hij zich de verschijning van een fee.

Lees verder »

Denne weet dat je van de drank beter in slaap valt maar niet beter slaapt

In zijn legertentje tijdens een oefening op de hei dronk Denne een paar Jägermeisters, daar viel hij goed van in slaap, maar werd even later ook weer wakker en kon de slaap niet meer vatten

Lees verder »

Denne deelt mening Derksen: met drank op autorijden is poging tot doodslag

Denne staat in januari droog. De hele eeuw al. Vroeger stapte hij wel eens met drank op achter het stuur. “Een wonder dat ik nog leef!”

Lees verder »

Denne ziet dat Raalte aan het eind van dry januari een zeldzame borrel schenkt

Denne drinkt niet in januari en schrijft er iedere dag een stukje over. Want er is iedere dag wel iets dat met drank te maken heeft.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.