Meer berichten

De rondreizende expositie van Fotoclub Salland is weer van start gegaan

Ook dit jaar heeft de Fotoclub Salland uit Raalte weer een reizende expositie samengesteld die langs de verschillende zorgcentra in de regio zal rondgaan. Deze keer is het thema ‘beroepen.’

Lees verder »

Open weekend bij Galerie/ Atelier de Verbeelding Wijhe

Zaterdag 28  en zondag 29 januari  is er weer ‘open weekend’ bij Galerie/Atelier de Verbeelding in Wijhe.

Lees verder »

DJ’s Eddie Mensink en Jan Oostra eenmalig weer achter draaitafels in ’t Witte Peerd Nieuwleusen

Partycentrum ’t Witte Peerd in Nieuwleusen wordt op zaterdag 4 februari voor één avond omgedoopt tot ‘Superdancing Reuvers’. Voormalige DJ’s Eddie Mensink en Jan Oostra, oftewel DJ Oosie, nemen die avond nog één keer plaats achter de draaitafels. Het moet een avond vol nostalgie worden. Vandaar ook de naamswijziging. Want het huidige Witte Peerd, stond vroeger in de volksmond bekend als Reuvers. “De huidige eigenaren, André, Klaas en Arian, hebben ons al een tijdje geleden gevraagd om een keer weer achter de draaitafels te gaan staan”, vertelt Eddie. “Ze bleven er maar over doorgaan.” “En we pakken gewoon ouderwets de microfoon er weer bij”, vult Jan aan.

Lees verder »

Wat is er de komende tijd te zien in het HOFtheater Raalte?

HOFtheater Raalte biedt weer een veelzijdig programma voor de komende week (en later).

Lees verder »

Joke Proper: “Is de haan dood?”

Columnist en beeldend kunstenaar Joke Proper koopt een opgezette haan op een rommelmarkt en laat deze inburgeren in haar gezin.

Lees verder »

Nieuw komedietalent van Ik Ga Stuk! bestormt Raalte

Zet je schrap, want in 2023 maakt Nederland kennis met nieuw komedietalent! Verschillende jonge en gepassioneerde cabaretiers gingen in Ik Ga Stuk! onder leiding van Stefano Keizers aan de slag om hun droom te verwezenlijken, namelijk een carrière als cabaretier.

Lees verder »

De “Passion” Luttenberg: Kan ik iets voor je doen

Op 6 april a.s. (Witte Donderdag) wordt in de sporthal van Luttenberg de Passion uitgevoerd.

Lees verder »

Oproep CultuurTalentprijs 2023 Deventer

Kunstcircuit Deventer is op zoek naar kandidaten voor CultuurTalentprijs 2023. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt met het doel veelbelovende professionele kunstenaars een extra stimulans te geven zich in hun werk te ontwikkelen en manifesteren.

Lees verder »

Een nieuw jaar voor Theater Podium Heino

Inge Zuethof van Theater Podium in Heino vertelt wat er allemaal speelt bij en rond dit intieme theater.

Lees verder »

Museum De Fundatie Zwolle: Brave New World, 16 schilders voor de 21e eeuw

De tentoonstelling ‘Brave New World’ zal te zien zijn vanaf 28 januari tot 11 juni 2023 bij Museum De Fundatie Zwolle. Deze is samengesteld door Hans den Hartog Jager.

Lees verder »

Wat is er de komende tijd te zien in het HOFtheater Raalte?

Zaterdag 21 januari staat Erwin Nyhoff met een grote band compleet met blazers en zangeressen om de mooiste liedjes van Elvis Presley te vertolken. Zondag 22 januari wordt de foyer van het HOFtheater omgetoverd tot speeltuin voor de allerkleinsten. Er zijn voorstellingen te zien met Boer Boris en Gonnie en Gijsje en er kan volop worden gespeeld tijdens het Kinderboekenfestival voor peuters en kleuters.

Lees verder »

IJsselbiënnale 2023 staat gepland

De IJsselbiënnale 2023 vindt plaats van 17 juni t/m 17 september 2023.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.