Meer berichten

Bie de bond: Lid van de vakbond, dat ben je voor je leven

Zo aan het eind van je jaar de abonnementen nog eens langs lopen en dan hier en daar er eentje opzeggen? Als je lid bent van de bond doe jet dat niet.

Lees verder »

Bie de bond: De bond in je genen

Aafke en Bram van Rossen zijn lid van de bond vanaf de leeftijd dat het mag. Want je moet solidair zijn voor de goede zaak! Vader Bas heeft ze dat met de paplepel ingegoten!

Lees verder »

Bie de bond: Ruben de Beuze (22) is bij de bond voor de goede zaak

Vandaag de dag is de bond weer belangrijker dan ooit. In je eentje de inflatie gecorrigeerd te krijgen op je loon lukt je niet. En de economische groei komt in de zakken van de rijksten terecht. Daarom zijn jongeren leden zoals Ruben de Beuze heel belangrijk.

Lees verder »

Bie de bond: Henk van der Kolk: van boerenzoon uit Salland tot vakbondsvoorzitter

De vader van Henk van der Kolk was voorzienig. Hij adviseerde Henk niet de boerderij op Herxen over te nemen, waar hij geboren en getogen was. Vader adviseerde door te studeren. En daarom werd hij de Sallander met de hoogste rang binnen de vakbond.

Lees verder »

Bie de bond: Een grootse carrière dankzij de bond

Lammert Halfwerk (72) kan niet anders dan ‘terugkijken op een prachtig leven dat ik heb gehad dankzij de vakbond ’.

Lees verder »

Bie de bond: Marcel Spenkelink op de bres voor arbeidsmigranten op Old Heino

Dankzij het optreden van de FNV is de mensonterende huisvesting van arbeidsmigranten op Old Heino verleden tijd. Maar arbeidsmigranten worden nog steeds uitgebuit. Dus nu ze niet meer in Heino zijn, leven ze ergens anders onder erbarmelijke omstandigheden….

Lees verder »

Bie de bond: Ambtenaren krijgen medezeggenschap

Lokaal FNV Salland heeft zichzelf opgeheven, de afdeling gaat verder onder de vlag van de afdeling Deventer. ‘Bie de bond’ is het afscheidsboek. Hier in Salland publiceert de verschillende verhalen uit het boek. Als jij…

Lees verder »

Bie de bond: FNV en Carinova dwingen beter salaris thuiszorg af

Raalte stond er tien jaar geleden bij de Lokale Monitor Werk, Inkomen en Zorg van 2010 niet best op bij de Abvakabo FNV. Uit die monitor bleek dat Raalte veel te lage uurtarieven hanteert voor thuiszorg. Beetje gek voor een organisatie die de samenleving vertegenwoordigt…

Lees verder »

actievoeren met de fnv

Bie de bond: Als je van de vakbond bent, dan ben je ook niet te beroerd mee te doen aan acties

Nederland kan wel weer een beetje actie gebruiken. De economische groei verdwijnt in de zakken van de rijken, terwijl de ‘onderlaag’ keihard werkt die groei te realiseren. Een beetje het gevoel dat de PvdA’ers werken voor de VVD’ers. Daar ga je de straat toch voor op? Vroeger wel!

Lees verder »

bond gerrit oplaat

Bie de bond: Gerrit Oplaat: Belastingservice blijft in trek

Digitaal je belastingformulier invullen is appeltje eitje. Als je tenminste met de computer, het internet en de site van de belastingdienst overweg kunt. Daarom heeft FNV de Belastingservice.

Lees verder »

Bie de bond: “Löss det knaal!”

De sluiting van het kanaal had nooit met een feestje gevierd mogen worden. Het heeft Raalte te veel aan diverse soorten werkgelegenheid gekost.

Lees verder »

Bie de bond: Het belang van vrouwen 
en een vrouwenbond: 
vrouwen beheren de centen

Het is vaak de man die vooraan staat bij acties, het zijn de mannen die in het bestuur zitten, mannen waren pv’er. Maar het kwam nogal eens voor dat hun vrouw het echte werk deed.

Lees verder »

Zoeken

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.