Meer berichten

Supermarkten gaan zelf blikjes inzamelen

Supermarkten gaan vanaf 1 januari 2023 zelf blikjes inzamelen door er 15 cent statiegeld op te zetten. Ze gaan daarmee voldoen aan de wettelijke verplichting tot inzamelen. Hóe de inzameling zou geschieden was nog niet…

Lees verder »

Albert Heijn schaft plastic zakjes voor groente en fruit af

Albert Heijn klanten kunnen voortaan gebruik maken van duurzame verszakjes. Deze zijn wasbaar en gaan tientallen keren mee. Dit om de hoeveelheid plasticafval te reduceren.

Lees verder »

Gemeente Raalte: 38.500 euro extra opbrengst voor inzamelaars oud papier

Door stijgende papierprijzen kon de gemeente Raalte de inzamelende scholen en verenigingen blij maken met een hogere opbrengst.

Lees verder »

Dalfsen en Ommen kiezen voor lokale, sociale textielinzameling

Noggus&Noggus en Kringloop Zwolle gaan samen zorgen voor de textielinzameling en -verwerking in Dalfsen en Ommen. Daarvoor werden nieuwe containers geplaatst in deze plaatsen.

Lees verder »

“Alle Shampooflessen Verzamelen!” is het beste circulaire burgerinitiatief van Overijssel

Alle Shampooflessen Verzamelen! uit Dalfsen wint de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Overijssel. Deze aanmoedigingsprijs is in het leven geroepen door Natuur en Milieu Overijssel en werd afgelopen dinsdag uitgereikt: heel toepasselijk in…

Lees verder »

Grof tuinafval; ROVA, Jansen of toch het paasvuur?

Hans van Zwolle vraagt zich af waar hij met zijn tuinafval terecht moet, nu de inwoners van Olst- Wijhe moeten gaan betalen wanneer ze het aan de ROVA aanbieden.

Lees verder »

Atelier Noggus in Ommen: Van afgedankte jas naar bijzondere tas

Een prachtig voorbeeld van hergebruik van afgedankte (bedrijfs) kleding vind je bij Atelier Noggus in Ommen. Zij maken hiervan exclusieve tassen.

Lees verder »

Maatschappelijke organisaties in Raalte kunnen mogelijk binnenkort eenvoudiger afval scheiden

Naar aanleiding van een verzoek van Museum De Laarman in Luttenberg aan HierInSalland heeft het college van B&W Raalte heeft een principebesluit genomen om maatschappelijke organisaties in de gelegenheid te stellen PMD afval aan te bieden om zo tot een betere afvalscheiding te komen. De gemeenteraad zal hier binnenkort een beslissing over nemen.

Lees verder »

Frankrijk verbiedt plastic om groente en fruit. Kun jij zelf ook mee beginnen!

Ondertussen bij de buren In Frankrijk is vanaf begin dit jaar plastic verpakkingen op de meeste groenten en fruit verboden, daaronder vallen ook bijvoorbeeld komkommers. Grotere verpakkingen en gesneden of bewerkt fruit zijn vrijgesteld. Frankrijk…

Lees verder »

Joop van der Wal: De eerste stap

U hebt hem hopelijk ook gezien, de oproep van Groen-Links om in de Gemeente Olst-Wijhe de klimaatcrisis uit te roepen. Het lijkt een beetje een gratuite oproep met de verkiezingen in het vooruitzicht. Dat er…

Lees verder »

Kerstbomeninzameling Olst en Wijhe

Vanwege de coronamaatregelen zamelt de gemeente Olst- Wijhe afgedankte kerstbomen dit jaar anders in.

Lees verder »

Noggus&Noggus Dalfsen start plasticsorteercentrum

Kringloopbedrijf Noggus & Noggus in Dalfsen maakt werk van plastic recycling.

Lees verder »