Doorpakken Salland: Liefde voor ondernemerschap besmettelijk?

De broers Bob en Luc Lenferink delen op maandagavond 13 november hun grote liefde voor ondernemerschap met Sallandse starters en pre-starters. Ze zijn dan te gast in Boei10 in Raalte bij Maximaal Starten, een initiatief van Stichting Doorpakken Salland.

Interessant? Deel het artikel

Bob en Luc Lenferink
Bob en Luc Lenferink

Voor aankomend en beginnend ondernemers vertelt het jonge ambitieuze duo over kansen en valkuilen op de weg naar een succesvol bedrijf en proberen ze de toehoorders te besmetten met hun liefde voor ondernemerschap.

Van theorie naar praktijk

Bob (38) en Luc (35) zijn de zoons van de inmiddels gepensioneerde Bert Lenferink. De een studeerde economie en de ander bedrijfskunde. Vader concentreerde zich op het schildersbedrijf. De jongens op advieswerk en plannen maken. Totdat ze dat een keer uitprobeerden in het bedrijf. Vader Bert, blij met hun inbreng op het terrein waar hij zelf niets mee had, gaf ze alle ruimte. En die kans lieten de jongens niet onbenut. Zo begon de uitbouw naar wat nu een succesvol bedrijf met zo’n 120 medewerkers genoemd mag worden.

Familiebedrijf

Nu vormen de mannen samen de directie van Uw Onderhoudspartner Lenferink. Ze zijn de derde generatie die het familiebedrijf, met vestigingen in Heino, Raalte en Heerde, aansturen. Inmiddels is de vierde generatie bij zowel Bob als Luc op komst. Maar van gedwongen opvolging te zijner tijd willen ze niets weten. Zo is het de broers zelf ook niet vergaan. De opvolging van vader Bert is niet geheel toevallig, maar er lag in ieder geval geen enkele druk of sturing op.. Hoe dat verliep en wat de broers met het oorspronkelijke schildersvak hebben vertellen ze bij Maximaal Starten.

Maximaal Starten

Vorig jaar pakte Stichting Doorpakken Salland de handschoen op om nieuwe ondernemers op weg te helpen. Via Maximaal Starten biedt ze de mogelijkheid om te sparren met een aantal experts die in het ondernemerschap gepokt en gemazeld zijn. Om ze op die manier maximaal voorbereid te krijgen bij de start van hun onderneming. Of het nu om net afgestudeerden gaat of om mensen die uit een loondienstsituatie voor zichzelf beginnen.

Van harte welkom

Heb jij ook zo’n grote liefde voor ondernemerschap of wil je er mee in aanraking komen? Kom dan op maandag 13 november van 19.30 tot 21.00 naar Boei 10. En laat je stimuleren door het verhaal van twee ondernemende broers.. De toegang is uiteraard kosteloos.

 

Wel even aanmelden via info@doorpakkensalland.nl

 

 

Website Lenferink onderhoudspartners

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.