Doe het licht uit en de deur dicht!!!

Interessant? Deel het artikel

Schermafbeelding 2020-10-22 om 17.38.29
Moeder riep het je vroeger altijd achterna: licht uit! deur dicht! Tegen een open deur heb je een dranger. Tegen licht aan heb je sensoren. Maar veel winkels trekken zich daar niks van aan. Om klantvriendelijk te zijn word je met de deur open ontvangen. Gek eigenlij, want zo vriendelijk vind de klant dat niet.

Uit onderzoek blijkt dat veel inwoners zich storen aan energieverspilling door open winkeldeuren. Winkeliers kunnen maar liefst 40% energie besparen als zij hun deuren dicht houden als de verwarming aan staat.

De actie ‘DeurDicht’ is 1 van de activiteiten komende winter om energie te besparen en een bijdrage te leveren aan het naleven van het Urgenda vonnis: 25% minder CO2-uitstoot dan in 1990. Samen met o.a. energie coöperaties en gemeenten wordt aan winkels gevraagd om de deuren vaker dicht te houden en daarmee energie te besparen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.