Dodenherdenking 4 mei in Wijhe

Gerelateerd aan de periode van de Tweede Wereldoorlog bevinden zich in Wijhe meerdere monumenten / gedenkplekken. Het Verenigd Comité Wijhe hecht er waarde aan om de verhalen die bij deze plekken horen levend te houden, door de verhalen te blijven vertellen, met ieder jaar speciale aandacht voor één van die plekken.

Interessant? Deel het artikel

dodenherdenking wijhe
© Jan van Aefst

Bij de herdenking in 2024 staan we daarom ook stil bij de familie Aussen uit Wijhe. Voor Jacob, Klara, Annie en Hertha Aussen zijn op 7 november 2019 Stolpersteine (“struikelstenen”) gelegd voor hun vroegere woning aan het Havenpad.

Op 4 mei 2024 is er om 11.00 uur een herdenkingsmoment aan het Havenpad. U / je bent van harte uitgenodigd om bij dit herdenkingsmoment aanwezig te zijn.

Nicolaaskerk

Om 19.00 uur zal er in de Nicolaaskerk een herdenkingsbijeenkomst zijn die voorbereid is door de oecumenische taakgroep in samenwerking met het Verenigd Comité Wijhe, met als thema “Vrijheid vertelt”. In een aantal schoolklassen in Wijhe is in aanloop naar 4 mei op een bijzondere manier aandacht besteed aan herdenken; een korte impressie daarvan zal onderdeel uitmaken van de herdenkingsbijeenkomst.

De bijeenkomst in de Nicolaaskerk is tevens online te volgen of naderhand nog eens terug te kijken via deze link (Wijhe).

Stille tocht

Na deze bijeenkomst zal, voorafgegaan door de Wijhese Harmonie, de stille tocht via de Kerkstraat, Langstraat en de Oranjelaan naar het herdenkingsmonument aan de Stationsweg gaan.

  • Langs de Oranjelaan zullen spelers van Wijhe “92 met fakkels staan.
  • Bij het monument zullen leden van scoutinggroep Kornet van Limburg Stirum Olst-Wijhe aanwezig zijn om te assisteren bij het leggen van de kransen en bloemen.
  • Locoburgemeester mevr. J. Compagner zal namens de gemeente Olst-Wijhe een toespraak houden en schoolkinderen zullen naast het leggen van bloemen gedichten voordragen.
  • Tevens zullen diverse verenigingen/instanties bloemen leggen bij het monument. U / je bent van harte welkom om zowel in de Nicolaaskerk als bij het monument aanwezig te zijn.

Soep

Na de herdenking bij het monument zal er aan de voorzijde van het oude Rabobankgebouw (aan de Oranjelaan) door o.a. huidige bewoners van het pand vrijheidssoep worden uitgedeeld. U/ je bent van harte welkom om daar samen na te praten en deze vrijheidssoep te nuttigen.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden