Dirk wil lagere BTW op groente en fruit en start burgerinitiatief

Interessant? Deel het artikel

dirk btw

Om gezonder te leven moeten we gezonder eten, dus als je gezond eten goedkoper maakt schiet dat lekker op. Supermarktketen Dirk van den Broek (met ook een vestiging in Raalte) sluit zich daarom aan bij de actie de BTW op groente en fruit van negen naar zes procent te verlagen.

Onder het motto #detijdisrijp is Dirk daarom een petitie gestart. Die kun je hier vinden. Directeur Marcel Huizing roept Nederlandse burgers, maar ook andere supermarkten op om het initiatief te steunen:

(lees verder onder de video)

Gezond eten goedkoper

De overheid heeft groente en fruit in een hoger belastingtarief gedaan en dat is volgens bijvoorbeeld veel artsen helemaal het verkeerde signaal. Als je gezond eten wil bevorderen, moet je gezond eten juist goedkoper maken. Wetenschappers op het gebied van koopgedrag bevestigen dat.

Dirk van den Broek vindt dat ook supermarkten een verantwoordelijkheid te nemen hebben: “Mensen maken keuzes voor gezondere voeding met hun hart en hoofd, maar zeker ook met hun portemonnee.” Directeur Huizing hoopt op 40.000 steunbetuigingen zodat de actie een officieel burgerinitiatief wordt dat door de Kamer moet worden behandeld.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.