Diepenveense schrijver op shortlist MAX bronzen vleermuis

Ramon van Huffelen uit Diepenveen debuteerde afgelopen 14 mei met zijn thriller Portland. Wat hem nu overkomt, had hij van tevoren nooit durven dromen.

Interessant? Deel het artikel

Ramon Portland

Zijn uitgeverij Godijn Publishing had Portland ingestuurd naar een aantal prestigieuze boekenprijzen. Voor de Bronzen Uil (het beste literaire debuut uit de Lage Landen) is hij daarmee op de longlist terecht gekomen. Voor de MAX bronzen vleermuis staat hij zelfs op de shortlist. Van de grote hoeveelheid inzendingen heeft omroep MAX ‘Portland’ nu onder de beste 6 debuten van 2022 geschaard.

Van Huffelen kwam tot dit plot door een reis op Sicilië. Hij bezocht er het anti-maffiamuseum en hoorde later dat de tentakels van de maffia in Nederland inmiddels ook wijdverbreid zijn. Het systeem van de maffia is heel gesloten en alleen mensen van binnen ‘de familie’ kunnen er tot toetreden. Hij bedacht toen dat het heel moeilijk moest zijn voor de Nederlandse politie om door te dringen tot deze criminele organisaties en dat het voor een undercoveragent helemáál een uitdaging moest zijn.

Vervolgens heeft hij zich verdiept in de wereld van de infiltratie en de leefwereld van zulke agenten. De tegenspeler voor zijn hoofdpersoon had hij al bedacht. Een vader en twee zonen op een Italiaanse boerderij waar hij ooit verbleef, waren de perfecte schurken in Portland. Debbie, de vrouw, zou zijn eigen vrouw kunnen zijn. De inspiratie voor Sanne, de ernstig zieke dochter van de hoofdpersoon, heeft hij gebaseerd op een meisje uit de buurt dat de ziekte van Batten heeft.

Op het boekenfestival op 30 oktober a.s. in Stadstheater Zoetermeer hoort Ramon of hij de winnaar is en de Award van Omroep MAX directeur, Jan Slagter, in ontvangst mag nemen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Ook interessant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *