Deventer Helpt Isoleren: één grote gratis isolatiemaatregel

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van rekeningen. Gemeenten krijgen geld van het Rijk om mensen in nood te steunen. Met dat geld start de gemeente het project Deventer Helpt Isoleren. Mensen met een laag inkomen en een koopwoning komen in aanmerking voor één grote isolatiemaatregel, helemaal gratis. Bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie of (deels) dubbel glas.  

Interessant? Deel het artikel

Isolatie duurzaam

Wethouder Thomas Walder (duurzaamheid): “We weten dat veel mensen problemen hebben door de stijgende energiekosten. Daarmee blijft er geen geld over om te investeren in het verduurzamen van de woning. Met Deventer Helpt Isoleren maken we het mogelijk een stevige stap te zetten. Het mes snijdt aan twee kanten: zo verduurzamen we de woning én verlagen we samen de energierekening.”

Koopwoningen met energielabel D of slechter

Deventer Helpt Isoleren is voor mensen met een laag inkomen. Dat gaat om mensen met een inkomen tot 140% van het sociaal minimum, die in een koopwoning wonen met energielabel D of slechter.

Géén eigen kosten

Er zijn géén eigen kosten en de uitvoering wordt door ons geregeld. We werken hiervoor samen met een poule van bedrijven uit de buurt. De gemeente Deventer betaalt de rekening.

Aanmelden is simpel

Aanmelden kan nu via deze link. Meedoen is simpel. We doen een inkomenstoets. De aanvrager kiest in overleg met de energiecoach één grote maatregel.

Samen kijken naar beste isolatiemaatregel

De aanpak Deventer Helpt Isoleren is ontwikkeld door gemeente Deventer samen met Deventer Energie Coöperatie. De energiecoaches van Deventer Energie komen bij de aanvrager thuis langs. Om samen te kijken welke maatregel het meeste effect heeft. Zij helpen met het maken van de keuze.

Andere kleine maatregelen

Daarnaast kijken ze gelijk even mee of er nog andere kleine maatregelen genomen kunnen worden in huis. Ook hebben ze praktische tips.

Gratis energiecoach voor iedereen

Mensen die niet in deze doelgroep vallen kunnen gebruik maken van de gratis energiecoach. Een afspraak maak je eenvoudig en snel via deze link.

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *