Denne vindt darten geen sport, schaken ook niet trouwens

Is schaken een sport? Of darten? Denne vraagt zich dat af. Als je er fit van moet worden, dan valt darten in elk geval af.

Interessant? Deel het artikel

Denne van Knöldert

Ik zag op de site van de NOS een artikel over dartsters die uit het Nederlands team stapten omdat een van hen een transseksueel bleek. Op mijn zelfde computerschermpje toonde de NOS een foto van het Nederlands elftal dat in 1974 de fi… nee, dat is te pijnlijk.

Beide sportteams stonden in een oranje shirt dat lekker strak om het lijf zat. Bij die voetballers was dat omdat ze zo weinig mogelijk shirt hadden gebruikt om over het lijf te trekken. Bij de dartsters hadden ze juist zoveel mogelijk lijf verzameld om in dat shirt te stoppen.

Ik durf de screenprint niet af te beelden bij dit verhaal, omdat er vast rechten op die foto’s zitten, maar ik ben ook bang dat een van die dartsters mij weet te vinden. Ik laat het miss Piggy-effect liever aan mij voorbijgaan. Ik heb de voor racisme veroordeelde Wilders ook al eens op mijn dak gehad. Dat soort dingen kun je missen als kiespijn. (Maar als je hier klikt zie je wat ik bedoel.)

Is darten een sport? Toen ik het me afvroeg moest ik denken aan een collega van vroeger. Die was te dik, kon alleen maar op de tweede verdieping komen met de lift, dus kreeg van de dokter het advies een sport op te pakken. Die man is én gaan schaken én niet zo oud geworden. Want schaken is natuurlijk helemaal geen sport. Een denksport dan toch, hoor ik je zeggen. Maar dan is hartenjagen ook een sport en als je ’s morgens de sudoku gemaakt hebt, zit je uurtje sporten er ook zo maar weer op…

Was het maar zo’n feest.

Dartsaters die zich terugtrekken wegens transgenders. Ik heb even op de site van de bond gekeken voor tekst en uitleg: De NDB heeft een Richtlijn Gender- en Seksediverse Personen vastgesteld in de Algemene ledenvergadering van 10 juli 2021. Hiermee volgt de NDB de Richtlijn Gender- en Seksediverse Personen van NOC*NSF. Daarnaast is de Richtlijn Gender- en Seksediverse Personen van de NDB in lijn met de Transgender Athlete Policy van de World Darts Federation (WDF).

De stroperigheid in die tekst verwijst naar managers, onderdirecteuren, bullshitjobs, onverdraagzaamheid, je belangrijker maken dan je bent, dus naar bobo’s. Het lijkt in die zin dus wel op een sport.

En och, als je een denksport hebt, heb je ook vast een kroegsport. Laatst hoorde ik er eentje beweren dat yoga ook een sport is. Nou, van mij mogen ze. Maar het valt niet onder míjn definitie van sport. Dat ze dat maar even weten, daar bij de Nederlandse Dartersbond 😉

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden