Denne vaccineert zich nooit meer omwille van de gezondheid van een ander

Denne wilde wel meedoen aan een gezonde samenleving en liet zich inenten. Maar die samenleving zelf wil helemaal niet gezond zijn. De IC-bedden liggen vol van drank en roken.

Interessant? Deel het artikel

dronken denne

Of ik me tegen corona ingeënt heb? Daar lagen drie interne discussies aan ten grondslag.
A: durfde ik het aan met dat wel heel snel ontwikkelde vaccin?
B: ben ik zelf gezond genoeg om een risicootje te lopen?
C: wil ik meewerken aan de groepsgezondheid?

Ad A: Vanwege mijn leeftijd kreeg ik een prik van het oude soort, zoals de griep ook al jaren bestreden wordt. Die griepprik vind ik persoonlijk niet alleen onzin, maar ook gevaarlijk, omdat je er de soort mee verzwakt. Maar qua goedje dat je inspuit en wat je lichaam er op lange termijn mee aankan, dat was wel bewezen veilig.
Later bleek me ook dat die nieuwerwetse vaccins wel veilig zijn, voor zover ik daar de deskundigen op heb gevolgd en vertrouw wie ik vertrouw (dus geen politici).

Ad B: Als 60-plusser praten ze me naar een risicogroep. Maar ik kreeg op mijn 50ste ook een kortingsbon op bejaardengym, terwijl ik nog gewoon iedere zondag stond te voetballen. Dus dat ik een risicogroep ben, dat is alleen maar een gemiddelde bepaling, en het geeft aan dat er mensen onder de 60 al in erbarmelijke staat verkeren.
Kortom: ik durfde het wel aan corona te doorstaan. En ja, ik weet dat dat verkeerd kan uitpakken. Maar wikkend en wegend is de kans dat ik van mijn racefiets flikker groter dan dat corona dodelijk zou zijn.

Ad C: Uiteindelijk was die groepsimmuniteit de reden dat ik me heb laten inenten. Twee prikjes. Maar geen booster meer. Want toen bleek dat we als eerste weer de terrassen open gooiden om ons te laven aan het gif dat alcohol is, wist ik het wel: ik ga me niet inenten om te voorkomen dat anderen ziek worden, als die anderen er zelf niks aan doen niet ziek te worden.

We vreten en zuipen onszelf het ziekenhuis in

Na de koninklijke feesten van eind vorige maand is mijn besluit definitief. Ik ga niet meer iets doen omwille van de volksgezondheid. Ik was op het binnenterrein van het Burgerweeshuis in Deventer, waar een festivalletjes was. Pronk trad op. ’t Was einde van het festival, begin van de avond. En was de enige die nuchter was. Een vrouw hield haar 50-plus man in evenwicht die dreigde te struikelen over een stoepsteen die niet uitstak. Iedereen vond het heel gewoon. Of had er geen aandacht voor, omdat de hotdog met verkoolde restjes aan de buitenkant belangrijker was.

Gisteren kon je dat soort taferelen ook overal in Salland waarnemen. We zijn bevrijd. Van de oorlog, van corona. Om dat te vieren zetten we ons gevangen in een gokspel om te zien wat je allemaal kunt uitvreten met je lichaam tot je kanker krijgt.

Maar gelukkige kunnen we dat steeds beter genezen.
Als er tenminste ruimte is in de ziekenhuizen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

4 reacties op “Denne vaccineert zich nooit meer omwille van de gezondheid van een ander”

 1. Avatar
  Marjan Potze

  Ben je nu niet een beetje erg zwartgallig ‘Denne’?
  Niet iedereen zuipt zich te pletter!
  Zeker, er zijn evenementen waar velen meer drinken dan goed voor ze is.
  Dat is al jarenlang het geval!
  Daarom vind ik je reactie t.a.v. deze zuipfestijnen ten eerste erg laat en vraag ik me ten tweede af waarom je het alleen in verband brengt met vaccinatie tegen corona en niet met bijvoorbeeld het verkeer of huiselijk geweld etc.
  Dus omdat jij geen zin hebt om diegenen te beschermen die zich toch, het zij vroeg, hetzij laat, kapotzuipen, kan wat jou betreft de rest, bijvoorbeeld ouderen of mensen met een zwakke gezondheid, ook maar stikken…
  Lekker bezig ‘Denne’!

 2. Denne van Knöldert
  Denne van Knöldert

  Ben je nu niet een beetje erg zwartgallig ‘Marjan?
  Is deze reactie op zuipfeesten mijn eerste reactie daarop?
  Kunnen ouderen en mensen met een zwakke gezondheid zichzelf niet beschermen tegen corona door zich in te laten enten?
  Heeft niet een op de drie Nederlanders overgewicht?
  Zit er geen gif op ons supermarkt-industrieel-bewerkt voedsel?
  Hebben niet bijna 1,5 miljoen mensen in Nederland een drankprobleem?
  Is niet een op de vijf Nederlanders een roker? (Daarvan sterft een op de tien aan longkanker.)

  Dus wie bezet nu eigenlijk al die IC-bedden.

 3. Avatar
  Marjan Potze

  Je bent nog één categorie in het rijtje dat druk legt op de zorg vergeten ‘Denne’: SPORT!
  Sportbeoefenaars hebben welliswaar vaak kortdurende zorg nodig maar toch…
  Vaak meer dan 100.000 blessures per jaar op de Eerste Hulp!
  Bij voetballen en racefietsen komen de meeste blessures voor.
  Ook maar afschaffen dan?

 4. Denne

  Als je eindigt met een vraag, moet ik natuurlijk wel reageren.
  Sporten… laat ik nou én voetballer én wielrenner zijn. Vier knie-operaties, keertje spoedopname vanwege een hoofdwond (zonder helm…) Ook een schouderoperatie omdat ik vanaf de Kleine Knip op Curacao van een rots sprong er vergat mijn armen te kruisen voor mijn lichaam. Slap lazie heette dat geloof ik wat ik er vanop liep. Ook staaroperaties al gehad en twee keer een netvliesloslating. Tja, van gewoon leven krijg je al en vergrote kans op druk op de ziekenzorg, laat astaan van sporten.

  Maar wist je dat hondenbezitters gemiddeld langer leven dan poezen-hebbers? Omdat ze zo vaak met de hond wandelen.
  En met de fiets naar je werk is geen tijdverlies, het is tijdwinst: omdat je er langer door leeft.

  Kortom: van sporten krijg je blessures. Maar puur het sporten zelf houdt je ook gezond. Daardoor leef je (gemiddeld, en als je niet sport in verband met de kantine nadien) langer in gezondheid en is de kans kleiner dat je op de IC terecht komt.

  Dus sporten afschaffen? Beter maar van niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.