Denne mag niet naar een verkiezingsdebat omdat dat in het westen is

Genieten jullie ook zo van al die verkiezingsdebatten? Heerlijk hè? Was het maar ieder half jaar verkiezingen. Fantastisch al die politieke menschjes die liegend van microfoon naar camera trekken om domme vraagjes van journalistjes te ontwijken.

Interessant? Deel het artikel

langs de lijn en omstreken denne

Ik had bijna in zo’n debat gezeten. Ik had ergens geschreven dat BBB voor landbouwgif is, en dus pro-parkinson. De rook-, drank- en eetgewoonte van de politieke baas van die partij laat een totale arrogantie ten aanzien van gezondheid zien, alsof je voortdurend diesel in een benzineauto gooit en dan verbaasd bent dat ie kapot gaat. Nou, zo’n statement wilden ze bij de EO wel in een debat met Caroline horen.

Maar niet alleen voor politiek Den Haag staan we hier in het oosten langs de lijn, voor de publieke omroep bestaan we ook niet. Dat bleek van de week ook wel na het Khalid en Sophie-filmpje over Budel. Lekker randstedelijk lachen om iemand van het platteland. Maar los daarvan: Of ik even naar Leiden wilden komen voor één vraag over dat glyfosaat-onderwerp. O nee, hoeft niet meer, “ik heb iemand uit Leiden gevonden die die vraag kan stellen, dus die kan lekker op de fiets komen. Waarschijnlijk was het voor jou een wat langere reis geworden 😉 “

Dus ik antwoord netjes dat ze niet voor me hoeft te denken, dat ik dat zelf ook wel kan, dat ik ook best wel bereid was naar Leiden te komen: “Het geeft wel aan waarom ons deel van het land niet meedoet in de landelijke journalistiek. Heb je een partij met roots in Deventer, een site uit Salland met nieuws daarover, ga je in Leiden zitten met je debat en laat je vragen stellen door een Leidenaar die met de fiets kan komen. Ik vraag me af of jullie wel enig zicht hebben op de gifspuit zoals die hier op het platteland gehanteerd wordt en welke rol het christendom daar historisch in heeft. Bezoek daarvoor ‘van wie is het platteland’ in Rijksmuseum Twente in Enschede eens. Daar kun je niet met de fiets naar toe, maar dat is geen kwaliteits-argument.”

Nou, die reactie vonden ze bij de EO helemaal niet leuk. Maar goed, zij zijn een club die het geloof verkondigen als een zekerheidje en dat doen ze graag met een voet tussen de deur. Zo verkondigen ze bij NOS Langs de Lijn hun woord met Langs de Lijn en omstreken, waarbij dat laatste afgekort wordt als eo. Het gaat dus iedere avond op Radio1 over sport en hun zeker weten-geloof. Onopvallend, stiekem, achterbaks.

Claire vond mijn reactie heel naar. Ik die van haar ook.

Ik heb overigens niet de indruk dat ik iets opgeschoten ben met mijn actie.  Ik kijk en luister de hele dag naar debatten tussen mensen uit het westen, aangestuurd door mensen uit het westen, gevoerd in zaaltjes en tv-studio’s in het westen. Het lijkt er zelfs op dat we volgens velen de gewenste premier niet krijgen omdat die in Enschede en niet in het westen woont.

Ik was laatst een weekendje in Ljussens in Noord Friesland. En wandelde door Moddergat en Moarre. Daar vroeg ik me af wat hun binding met Den Haag eigenlijk nu helemaal precies was. “Den Haag?” vroeg eentje. “Ze doen maar. Doen wij hier ook.”

Ik geloof dat we die kant maar op moeten. Dat we hier gewoon ons eigen leventje oppakken en ons verder niks meer aantrekken van Den Haag. Dan komen ze vanzelf wel een keer deze kant op.

Denk je niet?

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

1 gedachte over “Denne mag niet naar een verkiezingsdebat omdat dat in het westen is”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *