Denne maakt een lijstje van dingen die hij niet meer doet

Huisartsen gaan een heleboel kwalen niet meer behandelen, omdat het onzin is, die behandeling. Dat bracht Denne op het idee ook zo'n lijstje te maken.

Interessant? Deel het artikel

stycks typhoon fundatie

Huisartsen gaan dingen niet meer doen. Niet vanwege een protest of zoiets, maar omdat het beter is dingen niet meer te doen. Er zijn wel een paar honderd dingen die ze niet meer doen. In de top dertig staan lage rugklachten en knieklachten bij mensen ouder dan 50.

Dat bracht mij op de vraag of ik ook een lijst kan samenstellen van dingen die ik niet meer doe.
1: Een van de eerste dingen die ik bedacht: niet meer naar de huisarts gaan met mijn knieklachten.
2: Ik heb ook besloten het onkruid niet meer tussen de tegels weg te halen, een groene straat is minstens zo mooi, natuurvriendelijker, en gif is natuurlijk al lang uit den boze, daar was ik al mee gestopt. Ik gebruik ook alleen maar biologische wasmiddelen, want dat komt ook allemaal in het milieu.
3: Ik kijk geen talkshows meer, want ik lees bij de kapper ook geen Story en Privé.
4: Ik zoek andere manieren om kaarsen in op te zetten. De oude methode mag niet meer.
5: Ik loop niet meer hard (alhoewel ik nooit heel erg hard gelopen heb), ik ga over op wandelen. Ook in verband met 1.
6: Ik trek me niks meer aan van de overheid want die trekt zich ook niks aan van mij. Zelfs als ze zeggen dat ik mag participeren, gaan ze daarna lekker hun eigen gang. Ambtenaren geven telefonisch heel andere informatie dan ze later per brief bevestigen en op vragen krijg ik geen antwoord.
7: Ik laat me niet meer inenten om de druk van IC’s te verminderen, want rokers en drinkers houden ook op geen enkele manier rekening met die beddenbezetting.
8: Ik ga studenten geen onvoldoende meer geven, want een toets is niet bedoeld om iemand af te straffen. Ik ga ze voortaan meedelen wat ze nog niet zo goed kunnen en dus bij moeten leren.
9. Ik gedraag me niet meer als een heer in het verkeer als iemand bumperkleeft. Oké, ik zal eerst nog misleidend richting aangeven en niet afslaan, maar daarna ga ik langzamer rijden.
10. Ik ga niet meer aan de kant voor grote trekkers op smalle binnenwegen. Zij gaan ook niet aan de kant voor auto’s op de snelweg.
11: Ik maai tot juni geen gras meer.
12: Ik ga nooit meer 150 kilometer tegen de wind in fietsen, hoewel ik nu al weet dat ik die belofte niet nakom.
13: Ik ga nooit naar de sportschool. Hoe dom is het binnen te sporten terwijl buiten zo veel makkelijker is.
14: Ik ga niet eerst meer een goed gesprek aan over klimaat, milieu en natuur. Dat deden we in de jaren tachtig. Het is nu afgelopen met dat softe gedoe.
15: Ik hou me niet meer stil.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.