Denne draaide vroeger een Top1000 met Cockney Rebel op 1

Steve Harley van Cockney Rebel is overleden. Voor Denne alle reden even terug te gaan naar 1981 toen hij samen met vriend Peter de Top1000 draaide. Make me Smile stond op 1.

Interessant? Deel het artikel

denne kpj pionier

Als ik het plakboek van de Top1000 terugkijk die ik in 1981 samen met Peter draaide, dan is gek genoeg het eerst dat me opvalt dat we geen computer en printer hadden. Je zou niet anders denken dan dat de nummers die we draaiden op een scherm achter ons zichtbaar werden gemaakt. Maar wij hadden ze allemaal uitgetypt en op een groot bord gehangen.

We draaiden voor KPJ de Pionier. Katholieke Plattelandsjongeren. Zeg dronken pionier, waar kom jij zo laat vandaan, zongen we als clublied. Ik kan die songtekst niet terug vinden op internet, maar volgens mij zongen we dat we van hoeren kwamen. Nu ben ik daar nooit geweest, maar ik ging in die tijd ook al niet meer naar de kerk. En als ik daar al kwam was ik voor het slotlied al weer weg.

We begonnen vrijdag om 18.00 uur, maar mochten eerst nog op RTV Oost ons verhaal doen. Iedere keer als sterreporter Lauk me na een vraag de microfoon onder de neus drukte sloeg ik dicht, weet ik nog. ‘Ja dat is Peter’ stond op 1000, ‘Harry the hairy ape’ op 999. Hadden we ons meteen voorgesteld.

Op een geleende draaitafel draaiden we geleende platen. We hadden ook cassettebandjes gemaakt waar nummers al op de juiste volgorde stonden. Op eén bandje stonden ze verkeerd om, dus hadden we 850 tot en met 825 net andersom gedraaid. Als ik me goed herinner hebben we toen dat A4-tje van de lijst op z’n kop gehangen.

Wij waren helemaal geen dj’s en ik had die microfoonangst, dus draaiden we de plaatjes gewoon achter elkaar. Maar dat maakte voor de sfeer niet uit. Op vrijdag- en zaterdagavond, werd er net als op zondagmiddag gerust wel gedanst door dronken Pioniers. Want een pilsje was toen iets van twee kwartjes, net iets boven de supermarktprijs. Dat mocht omdat het een besloten bijeenkomst was, waar overigens wel gewoon iedereen naar binnen kon. En geld voor de clubkas hadden we niet echt nodig. We hadden alleen huurkosten van het clubhuis en als dat een keer verbouwd moest worden kunnen katholieke plattelandsjongeren dat heus zelf wel.

’s Nachts was het minder druk. Om precies te zijn stonden we wel eens voor één mens te draaien. We kregen ook bezoek van randgroepcriminelen die de draadjes voor de microfoon uit de versterker trokken. Toen zijn we maar gewoon zonder geluid door gaan draaien in de hoop dat die klootzakken afdropen.

Ik heb de laatste 50 nummers nog eens teruggekeken die we destijds hadden geselecteerd. Mijn lijst van nu zou daar niet eens zo veel van afwijken. Wel iets meer David Bowie en Latest Trick van Dire Straits er ook bij, omdat ik die sax-solo kan. Maar voor de rest? Mwa, die keus was zo gek nog niet. Weet je wat, ik ga die invullen voor de Luttenbergse top700! Dat kan onder deze link: https://www.luttenbergtop700.nl/stemmen/

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

1 gedachte over “Denne draaide vroeger een Top1000 met Cockney Rebel op 1”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden