Denk mee over zonneparken in Raalte

Interessant? Deel het artikel

zonnepanelen

In 2050 wil Raalte al haar energie zelf opwekken. Inwoners, bedrijven, verenigingen, instellingen, iedereen moet mee doen. Maar hoe? “Met alleen zonnepanelen op daken halen we dit doel niet,” zegt de gemeente. “Daarom maken we richtlijnen voor initiatiefnemers die een zonnepark willen starten. En daarbij hebben we jouw inbreng nodig. Wat vind jij belangrijk? Laat het weten via raalte.nl/zon of ga in gesprek op 9 oktober.”

De gemeente aan het woord:

Als gemeente Raalte hebben we onszelf als doel gesteld om in 2020 20% van ons energieverbruik duurzaam op te wekken. Het doel voor 2050 is zelfs 100%. Dit betekent dat we van fossiele brandstoffen overgaan op duurzame energie. Maar, dit kunnen we natuurlijk niet alleen. Door samen met inwoners, verenigingen, bedrijven en organisaties de handen ineen te slaan maken we onze gemeente de komende jaren steeds een stukje duurzamer.

De zon als duurzame energie bron
Met behulp van zonne-energie kunnen we onze eigen duurzame energie opwekken. Het leggen van zonnepanelen op daken van huizen en bedrijven is echter niet voldoende om de doelstellingen te halen. Daarom komt ook het aanleggen van zonneparken in beeld.

Richtlijnen
We willen niet ieder zonnepark toestaan. Daarom maken we richtlijnen voor initiatiefnemers. Zo vinden we het belangrijk dat een zonnepark in overleg en het liefst samen met de omgeving wordt ontwikkelt. Daarbij moet sprake zijn van een goede landschappelijke inpassing van het zonnepark. Ook moet er een meerwaarde zijn voor de maatschappij, bijvoorbeeld door nieuwe natuur te ontwikkelen, de winst van het zonnepark lokaal te besteden of de landbouwstructuur in een gebied te verbeteren.

Meedenken
Om goede richtlijnen te kunnen maken willen we graag weten wat jij belangrijk vindt. We nodigen je op twee manieren uit om mee te denken:

Vaststelling gemeenteraad
Op basis van jouw inbreng werken we de richtlijnen verder uit. De gemeenteraad bespreekt de richtlijnen aan het einde van dit jaar. Wanneer de richtlijnen zijn vastgesteld laten we een aantal projecten starten om op basis van de richtlijnen te komen tot een vergunningsaanvraag.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *